Kılıçdaroğlu: 12 Eylül'ün namazını kılıp defnedeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: 12 Eylülün namazını kılıp defnedeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2010 14:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi'nde, referandumda ‘hayır’ çağrısında bulunarak, “Şu anda durumunuz 2002'den iyi mi, değil. Öyleyse 12 Eylül'ün namazını kılıp hep birlikte defnedeceğiz. Yalana, dolana, talana son verelim. Yiyenden hesap soralım. ‘Hayır’ diyelim ki hesap soralım” dedi.

Miting için Afyonkarahisar'a giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yol üzerindeki gurbetçilerin yoğun olduğu Emirdağ İlçesi'nde bir süre mola verdi. Burada yaklaşık 500 kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak referandumda ‘hayır” çağırısında bulundu. Konuşmasında AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Biz bir Anayasa değişikliği yapıyoruz diye, Başbakan başladı milletin soyu ile sopu ile uğraşmaya. Ayıptır, hepimiz insanız. Ben sizin aranıza insan Kemal Kılıçdaroğlu olarak geldim” diye konuştu.

“Cebini düşünen hayali ihracatçı, kalpazan milletvekili istiyor musunuz?” diye alandakilere soru yönelten Kılıçdaroğlu, ‘hayır’ yanıtını aldıktan sonra şunları söyledi:
“Millet yatağa aç giriyor. Afyonkarahisar'ın eti Türkiye'yi beslerdi. Şimdi Afyonlular ucuz et kuyruğunda bulunuyor. Anayasa çiftçinin derdine derman oluyor mu, esnafın derdine derman oluyor mu, çalışanın derdine derman oluyor mu, olmuyor. Anayasada dokunulmazlıklar var mı, yok. Neymiş milletvekili dokunulmaz olacakmış. Biz böyle bir milletvekili istemiyoruz. Helal süt emmiş, kişi hakkı yememiş olmalıdır milletvekili.”

‘HAYIR DİYELİM Kİ HESAP SORALIM’

Şu anda Türkiye'nin halinin 2002 öncesinden bile kötü durumda olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Anayasa'ya ‘hayır” diyelim ki, AKP aklını başına alsın. Şu anda durumunuz 2002'den iyi mi, değil. Öyleyse 12 Eylül'ün namazını kılıp hep birlikte defnedeceğiz. Yalana, dolana, talana son verelim. Yiyenden hesap soralım. ‘Hayır’ diyelim ki hesap soralım” diye konuştu.

Son zamanlarda yapılan kömür yardımlarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Sağ elin verdiğini sol el görmez. Yoksulu teşhir etmeyeceğiz bizim iktidarımızda. Size söz veriyorum, ‘somaj’ olarak bilinen aile sigortasını Türkiye'ye getireceğiz. Gurbetçi kardeşlerimiz gelecek sene izne geldiklerinde bu sigortanın uygulandığını görecekler” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Afyonkarahisar'a geçmek üzere Emirdağ'dan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!