Kıbrıs'ta frekans sorunu

Güncelleme Tarihi:

Kıbrısta frekans sorunu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2008 09:04

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Türkiye'den yayın yapan NTV, ATV ve ART televizyon kanalının, Kıbrıs Rum kesimi tarafından yapılan güçlü bir yayın yüzünden KKTC'de net izlenemediğini belirterek, “sorun ortadan kalkmazsa gerekli teknik önlemlerin alınacağını” bildirdi.

Ferdi Sabit Soyer, konuya ilişkin olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs'tan aynı frekansta çok güçlü bir yayın başlatılması yüzünden dün gece yarısından beri NTV, ATV ve ART televizyon kanallarının KKTC'de net izlenemediğini kaydetti.
Soyer, bu sabahtan beri ilgili tüm birimlerin gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

“TEKNİK KOMİTELERDE ELE ALINMASINI İSTEDİK AMA”

Soyer, şöyle konuştu:
“NTV, ATV ve ART televizyonlarının izlenememesinin nedenini halkımızla paylaşmak istedim. Bu, bize yeni bir problem çıkarmamalıdır. Bizim, görüşme sürecinde teknik komitelerde ele alınmasını istediğimiz konulardan biri de Kıbrıs'taki radyo ve televizyon yayınları ve frekanslardır. Ancak Kıbrıs Rum tarafı, bu konuyu görüşme noktasında bir olgunluk içine girmemiştir. Böyle hadiseler, teknik olarak bir kısım tedbirler almaya itecektir bizi. Bu da hoş olmayacaktır. Temennim Rum tarafının bu uygulamadan erken zamanda vazgeçmesidir. Vazgeçmezse Yayın Yüksek Kurulu (YYK) ve Bayrak Radyo Televizyonu (BRT), gerekli tüm teknik tedbirleri alacaktır ve bunun sorumluluğu da bize ait olmayacaktır.”
Rumlar geen yıl da, KKTC'de yayın yapan bir özel televizyon kanalının frekansına girerek kanalın yayınını bozmuşlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!