Keup'a bombayı birlikte anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Keupa bombayı birlikte anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2014 09:26

10 yıl önce Keup Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı saldırı Almanya’da üç gün boyunca anılacak. Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, 9 Haziran’da saldırının gerçekleştiği caddeyi ziyaret ederek saygı duruşunda bulunacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’da NSU çetesinin Köln’de Türk işyerlerinin yoğun olduğu Keup Cad­desi’ne yaptığı bombalı saldırının üzerinden 10 yıl geçti. 9 Haziran’da gerçekleştirilen saldırıda çoğu ağır 22 kişi yara­lanmış, Türk işyerleri de büyük hasar görmüştü. Saldırının 10’uncu yıldö­nümü 9 Haziran pazartesi günü saat 15.50’de Al­manya’da bir dakikalığına hayat duracak. Cumhur­başkanı Joachim Gauck, yıldönümü vesilesiyle Keup Caddesine gelerek önce saygı duruşunda bulunacak daha sonra da halka seslenecek. Irkçılık ve ayrımcılıkla ilgili mesajlar verecek olan Gauck, bombanın patladığı kuaför salonu­nu, ardından Mevlana adlı restoranı ziyaret edecek.

Keupa bombayı birlikte anıyoruz

Saldırıyı anma törenleri 7 Haziran Cumartesi günü başlayacak ve üç gün boyunca müzik, tiyatro, film, sanat gösterileri ve paneller düzenle­necek. Programı, ARD televizyon kanalın­da kendi adıyla tartışma progra­mı sunan Sandra Maischberger Almanca, kabare sanat­çısı Fatih Çevikkollu ise Türkçe sunacak. Müzik programında Türkiye’den Sertap Erener, Demir Demirkan ve Zülfü Liva­neli, Almanya’dan ise rock müziğin iki büyük sanatçısı Udo Lin­denberg ve Peter Maffay sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

Resmi polis DÜZELTTi

Kreuzberg’in Oranien caddesi üzerinde bir binanın duvarına Köln’deki bombalı saldırı­nın 10’uncu yılı nedeniyle bir resim asıldı. Ancak polis, resme kısmen müda­hale etti ve resimde­ki “NSU-Devlet ve Naziler elele” yazı­sını sildi. Resimdeki “9.6.2004 terör saldırısı. Kurbanlara soruşturma terörü. Ve çoğunluk susu­yor. Sorun ırkçılık” yazıları ise kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!