Keskin bıçak üzerindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Keskin bıçak üzerindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, İmralı süreci için, “Adeta sırattan geçiyor, keskin bir bıçağın üzerinde yürüyoruz. Asla bir pazarlık içinde değiliz, taviz verme, geri adım asla söz konusu değil” dedi. CHP’yi de Suriye politikası nedeniyle, “Ne içtiklerini merak ediyordum, genel başkanları söylemiş, meğer rakıyı sulu içiyorlarmış” diye hedef alan Erdoğan, dün parti grubunda şöyle konuştu:

Haberin Devamı

BDP’Lİ EMİNE AYNA’YA YANIT

Geçtiğimiz günlerde, ‘Türk askeri boşuna öldü’ diyen bazı kendini bilmezlerin, densizlerin bu milletin manifestosu olan İstiklal Marşı’nın son 4 kıtasını özellikle dinlemesini istiyorum. Zira vatanı, toprağı, namusu, şerefi ve dini için toprağa düşen her Müslüman asker bizim inancımızda şehittir. Kalbinde millet, ülke, insan sevgisi olmayanlar, milletimizin kutsal değerlerinden nasibini almayanlar, onların boşuna öldüğü iddiasıyla ancak kendilerini küçültür, alçaltırlar. Bu ülkeye şehitlerimiz sayesinde alçaklar uğramadı, Allah’ın izniyle, şehitlerimizin fedakarlığıyla, yüreklerdeki sarsılmaz imanla hiçbir zaman da uğrayamayacaklar.

CERRAH HASSASİYETİ

Son derece hassas bir süreçten geçiyoruz. Biz CHP, MHP ve BDP gibi sorumsuz değiliz. Yumurta küfesi taşıyoruz sırtımızda. Cerrah hassasiyetiyle kırmadan, dökmeden, kimseyi incitmeden çözmenin gayreti içindeyiz. Konuşurken bin düşünüyor, bir konuşuyoruz. Adeta sırattan geçiyoruz, keskin bir bıçağın üzerinde yürüyoruz. Asla pazarlık içinde değiliz, olmadık olmayız. Taviz verme, geri adım asla sözkonusu değil. Bahçeli, şehitlerimizin konumunu, makamını bizim anlayabileceğimiz kadar senin anlama karatın yoktur. Öyle ağır hakaretlerle buradan kendine haklılık çıkarmaya çalışma, bu millet seni de beni de bilir.

Haberin Devamı

YERİ GELİNCE AÇIKLANIR

Çözüm yanlısı gibi görünüp sabotaj, nifak peşinde koşan kan tacirlerine karşı mücadele veriyoruz. CHP’ye, MHP’ye, BDP’ye, diğer tüm savaş baronlarına rağmen inşallah milletimizle birlikte bu meseleyi çözeceğiz. Milletimizden gizlediğimiz hiçbir şey yok, olamaz. Açıklanacak konu olursa açıklar, takdirine sunarız. Yeri geldiğinde İmralı tutanakları da açıklanır. Bu ülkenin çocuklarına, annelerine sözümüz var. Bedeli ne olursa olsun çözeceğiz. Baldıran zehiri de olsa içeceğiz dedik. Allah’ın izniyle terör, siyasi Kürtçülük meselesini gündemden çıkarmak için mücadele edeceğiz.

NEVRUZ ÇÖZÜME TOHUMLAMA

Bu Nevruz umut, çözüm sürecine adeta bir tohumlama olsun. Gülen yüzlerin zirve yaptığı bir Nevruz olsun. Bütün bu coğrafyada tahriklere ve çatışmalara değil dayanışmaya, coşkuya, kardeşliğe kapı aralayan bir gün olarak kutlanmasını diliyorum. 10 yıllık iktidarımızda Türkiye’de hemen her alanda tarihi rekorların sahibi olduk. Adnan Menderes başkanlığında 10 yıl 5 gün kesintisiz iktidarda kalmıştı. Bugün biz bu rekoru, en uzun süre iktidarda kalma rekorunu aşmış oluyoruz.

Haberin Devamı

Rakıyı sulu içiyorlarmış

“KANI durdurmak için çırpınırken CHP karşımıza duvar gibi dikiliyor. Diyarbakır’a gidemeyecek haldeler ama Şam’dan hiç çıkmıyorlar. O diktatörün Türkiye ile ilgili kirli terör ilişkileri çıktığında, CHP bu halkın yüzüne nasıl bakacak? Cilvegözü’ndeki saldırının altından Suriye İstihbaratı, devleti çıktı, hesabını soracağız. CHP şu anda ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ diye ucuz politikaya sarılıyor. Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söylemiş. Meğer rakıyı sulu içiyorlarmış. Siz böyle içmeye devam ederseniz elbette Rize’nin tulumuna da çıkar gayda dersiniz. Rize’ye gidiyorum deyip İskoçya’ya gidersen ne ben şaşırırım ne de millet. Elifi mertek, tulumu gayda, zurnayı görse trompet sanır.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 Şubat’ta Sözcü Gazetesi’ndeki röportajda, “Rakı içme adabını pek çok yazar da kaleme aldı. Ben sulu içerim. Ama ayrı bir kültür o” demişti.

Haberin Devamı

Baldıran zehrini paylaşmaya geldim

CHP’den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, dün AK Parti’ye katıldı. Rozetini Başbakan Erdoğan’ın taktığı Fırat, eşi Hatice Fırat ile el ele geldiği AK Parti Meclis Grubu’nda, şöyle konuştu: “Yıllardır görmezden gelinen Kürt sorununun doğurduğu çatışmalı ortamın çözümü konusunda hükümetini riske atan, ‘Gerekirse baldıran zehiri içerim’ diyen bir Başbakanımız ve yine Başbakanımızın başkanlık yaptığı AK Parti üyeleri, büyük cesaret ve samimiyet örneği göstererek, bu olayın çözümü için ellerini, hatta gövdelerini taşın altına koymuşlardır. Ben de bu sürece katkıda bulunmak için gövdemi ve yüreğimi taşın altına koymaya ve baldıran zehrini paylaşmaya geldim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!