Kesinti yaşanan bölgelere mobil jeneratörlerle elektrik taşındı! 'İlk defa böyle bir şey yapılıyor'

Güncelleme Tarihi:

Kesinti yaşanan bölgelere mobil jeneratörlerle elektrik taşındı İlk defa böyle bir şey yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2021 05:36

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kastamonu’da sel felaketi nedeniyle elektrik kesintisinin yaşandığı bölgelere mobil jeneratörlerle elektrik taşındığını bildirdi.

Haberin Devamı

Bozkurt’a 3 kilometre uzaklıktaki Abana ilçesine 80 kilovatlık jeneratörleri getiren Başkent EDAŞ ekipleri, bu jeneratörleri jandarma helikopterine halat yardımıyla bağladı. Ekipler helikopterin içerisine de 8 kilovatlık 2 jeneratör koydu. Abana’dan jeneratörlerle birlikte havalanan helikopter, selden etkilenen köylere ulaştı.

Başkent EDAŞ çalışanlarından Fatih Yaylalı, 40’ar kilovatlık 2 jeneratör getirdiklerini söyledi. Bu şekilde köydeki vatandaşların elektrik ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Yaylalı, "Helikopterle jeneratör getirdik, ilk defa böyle bir şey yapılıyor" diye konuştu. 

Bozkurt Sakızcılar Köyü Muhtarı İbrahim Yorulmaz ise sel felaketi sonrası elektriğin gittiğini ve köyde yaklaşık 180 kişinin kaldığını anlatarak, "Devletimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mustafa Özdemir de büyük bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, "Devletimiz jeneratör göndermiş sağ olsun, var olsun. Bu akşam millet ne mutlu ki ışığa kavuşacak. Kaç gündür bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Köylerinin 50 hane olduğunu belirten Döne Durmaz ise sel nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Elektrik için bir jeneratör geldi. Sözün bittiği yerdeyiz. Yetkililere çok teşekkür ederim. Küçük çocuklarımız var, hasta çocuklarımız var, yaşlı insanlar var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı da Bozkurt'tan yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:

"Tek amacımız vatandaşımızla elektriği hızlıca buluşturmak. Bozkurt'ta sokak lambaları yanıyor. Temizlik yapan binalarımız var, orada da tedbiren elektrik vermiyoruz. Temizlik biter bitmez o bölgedeki mahallerimize de elektrik vereceğiz. Kırsal alanda yer alan köylerimizle ilgili bazı problemler devam ediyor. Elektrik veremediğimiz köy sayısı bugün an itibarıyla 100'ün altına inmiş durumda. Toplam elektrik veremediğimiz abone sayısı 8 bin 843'e indi. Mobil jeneratörlerimiz devrede, yaklaşık 100'ü aşkın mobil jeneratörümüz ihtiyaç duyulan yerlere bağlanıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!