Kesik bacak cinayetine ömür boyu hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Kesik bacak cinayetine ömür boyu hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 11:41

BURSA’da öldürdüğü sevgilisinin cesedini beş parçaya bölüp, bacaklarını çöp konteynerine attığı öne sürülen Bülent Kocaman hakkınca Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonunda Bülent Kocaman ile babası Ali Ekber ve kardeşi Barış Kocaman hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Haklarında ömür boyu hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Merkez Nilüfer İlçesi’nde geçen 29 Temmuz tarihinde belediye ekiplerince çöp konteynerinde diz kapağı hizasından düzgün olarak kesilmiş tırnakları ojeli ayak numarası 39 olarak tespit edilen bacaklar bulundu. Yapılan soruşturma sonucu geçen Kasım ayında, bulunan bacakların gazinoda konsomatris olarak çalışan Sevgi Taşkın’a ait olduğunun ortaya çıkmasından sonra polis, katil zanlısı olarak Sevgi Taşkın’ın patronu ve sevgilisi olan Bülent Kocaman ile babası Ali Ekber, erkek kardeşi Barış Kocaman’ı Merkez Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi Güneş Sitesi’ndeki evlerinde gözaltına aldı.

İddiaya göre, babası ve kardeşiyle birlikte Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Bülent Kocaman’ın cinayeti, borcu yüzünden para istediği Sevgi Taşkın’dan olumsuz yanıt alınca alkolün etkisiyle öldürdüğünü; cinayeti işlediği için değil, vücudunu parçalara böldüğü için üzülüp vicdan azabı çektiğini söylediği öğrenildi. Kocaman cinayette kullandığı bıçağı ve Sevgi Taşkın’ın cesedinin kalan parçalarını olaydan hemen sonra çöplüğe attığını belirtmişti.

Hamitler Çöplüğü’nde ve Bülent Kocaman’ın bir süre önce sattığı bağevinde aramalar yapan ekipler, öldürülen kadının vücudunun diğer bölümlerine ve cinayette kullanılan bıçağa ulaşamadı. Sorgulamanın ardından mahkemeye çıkartılan Bülent Kocaman tutuklanırken, kardeşi Barış ve Sevgi Taşkın’a cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen babası Ali Ekber Kocaman ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bursa Cumhuriyet Savcılığı, yaklaşık bir ay süren soruşturmanın ardından Sevgi Taşkın’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı tamamlandı. Soruşturma sonunda Bülent Kocaman hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Canavarca his saikiyle kasten adam öldürmek’ suçundan, babası ve kardeşi için ise, ‘Cinayete yardım ve yataklık’ ile ‘suçu gizlemek’ suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!