Kermeste sokak hayvanları unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Kermeste sokak hayvanları unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2010 09:28

Bilecik Belediyesinin öncülüğünde 10 dernek öğrencilere burs temin etmek ve yoksulların ihtiyaçlarını karşılamak için, Hayvan Severler Derneği ise sokak hayvanları yararına kermes açtı.

Haberin Devamı

Bilecik Belediyesi öncülüğünde 11 dernek yöneticisi bir araya gelerek Hürriyet Mahallesi'ndeki kapalı pazarda kermes düzenledi. Hayvan Severler Derneği de hasta ve yaralı sokak hayvanlarına ilaç almak, tedavi masraflarını karşılamak ve kentte bir hayvan kliniği açmak amacıyla kermese katıldı.

Hayvan Severler Derneği Başkanı Esma Sühendan Senger, yaptığı açıklamada, geçen yıl aralıkta 7 üyeyle kurdukları derneğin şu anda 32 üyesi bulunduğunu kaydetti.

İlk defa “kermes” gibi bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Senger, şöyle konuştu:
“Buradaki derneklerin tamamı öğrencilere burs vermek ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek adına kermes açtı. Biz faaliyet alanımızdan da anlaşılacağı üzere sahipsiz hayvanların ilaç paralarını, aşılarını ve yiyecek, içecek ihtiyaçlarını karşılamak ve bir klinik oluşturmak için kermes açtık. Daha çok sokak hayvanını parazitlerden, hastalıklardan ve kuduzdan korumak için aşılamak istiyoruz. Böylece insanları da korumuş oluyoruz. İlk hedefimiz kent merkezinde bir hayvan kliniği açmak. Bu klinikte sokak hayvanlarının ve sahipli hayvanların acil müdahalelerini yapacağız. Artık hasta ve yaralı hayvanları Eskişehir'e ve Bursa'ya götürmek istemiyoruz.”

AMAÇ, “BİRLİKTE YAŞAMA KATKIDA BULUNMAK”

Senger, Belediye Başkanı Selim Yağcı'dan şimdiye kadar hep destek gördüklerine de değinerek, “Üyelerimizin evde yaptıkları gıdaları ve el işi ürünleri satışa sunduğumuz kermesten elde edeceğimiz parayı böylesine anlamlı bir iş için kullanacak olmamız bizi sevindiriyor” dedi.

Belediye Başkan Vekili Osman Gezgin de kermeslerin ortak yaşama destek olmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, “Toplumdaki ortak hayatımızda sokak canlıları da bizimle yaşıyor. Kermesimizin asıl amacı birlikte yaşamaya katkıda bulunmak. Sokak hayvanlarına da dolaylı yoldan katkıda bulunmuş oluyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!