Kerkük'te teröristlerin kaçırdığı Türkmen kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Kerkükte teröristlerin kaçırdığı Türkmen kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2011 09:45

Kerkük'te Türkmenler'i hedef alan şiddet ve kaçırma olayları, Türkmenler'in günlerini korku içinde geçirmelerine neden olurken, bugün yüzleri güldürecek bir haber geldi.

Haberin Devamı

Birkaç gün önce kaçırılan 3 Hıristiyan ve 1 Türkmen'in, ABD güçleri, Kerkük'e bağlı eyaletler ve sınır bölgeleri polisi ve Irak güçlerinin Tavuk ilçesine bağlı Daklayın köyünde ortaklaşa düzenledikleri operasyonla teröristlerin elinden kurtarıldıkları bildirildi.

 

Kerkük'e bağlı eyaletler ve sınır bölgeleri polis müdürü Komutan Serhat Kadir, A.A'ya verdiği özel demecinde, Kerkük'ün Arafa semtinden 3 Hıristiyan ve 1 Türkmen vatandaşının geçtiğimiz günlerde domuz avına giderken Kerkük'ün güneyindeki Tavuk ilçesine bağlı bölgede teröristler tarafından kaçırıldığını ve arabalarının ateşe verildiğini aktardı.

 

Haberin Devamı

Teröristlerin daha önce kaçırılan vatandaşları 600 bin dolar fidye karşılığında serbest bırakacaklarını bildirdiklerini belirten Kadir, ABD ve Irak güçleri ile Kerkük'e bağlı eyaletler ve sınır bölgeleri polisinin ortak operasyonunda kaçırılanların tümünün teröristlerin elinden kurtarıldığını açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!