Kerç’in ölüm gemileri davasında ‘sahip’ endişesi

Güncelleme Tarihi:

Kerç’in ölüm gemileri davasında ‘sahip’ endişesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2021 07:00

Tanzanya bayraklı Candy ve Maestro isimli iki gemi LPG kaçakçılığında kullanılıyordu. Toplam 32 mürettebatı bulunan gemiler 21 Ocak 2019 günü, Kerç Boğazı’nda gemiden gemiye LPG transferi yaptığı sırada sızan gaz patladı. 4 Türk ile 6 Hint vatandaşı hayatını kaybetti, 10 kişi ise kayboldu.

Haberin Devamı

Candy gemisinin kaptanı Eralp Akat (40) ile Maestro gemisinin kaptanı Ozan Güleç (37) tutuklandı. Hiçbir evrakta isimleri geçmeyen gemi sahipleri Ayhan Özbey (40), Erkan Düzgören (40) ile ağabeyi Serkan Düzgören (41), Mehmet Erdem Erimez (40), Özgür Erkoç (39) ve Yakup Keskin (31) hakkında da taksirle ölüme neden olma suçundan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

‘BİR ADIM İLERLEYEMEDİK’

Dün Bakırköy 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında, ölen gemicilerin ailelerinin avukatı Oğuzhan Hüsünbeyi, gemilere Türkiye’de denetim yapmayan yetkililerin ve gemi sahiplerinin tespit edilmesini istedi. Mahkeme talepleri reddederek duruşmayı erteledi. Ölen ve kaybolan gemicilerin yakınları, hiçbir resmi evrakta isimleri olmayan gemi sahiplerinin davada ceza almadan kurtulabileceği endişesi taşıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!