Kentten kente köprüler

Güncelleme Tarihi:

Kentten kente köprüler
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 04, 2003 10:15

Mimarlık varlıklarını korunması konusunda AB ve Fransa’da tanınmış bir yönetici olan Daniel Drocourt Beyoğlu Belediyesi’nin konuğu olarak 7 Haziran’da saat 15.30’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde bir konferans veriyor. Konferansın konusu: "Tarihsel Kent Merkezinin Dönüşümünde Yerel Yönetimin Uygulamaları" Fransa-Türkiye karşılaştırması.Konferansın diğer katılımcıları Murat Güvenç, Aykut Köksal, İhsan Bilgin, Zeynep Merey Enlil, Emre Madran.

Haberin Devamı

Konferans, Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İnsan Yerleşimleri Derneği tarafından desteklenen ‘Kentler Köprüsü’ başlıklı etkinlik kapsamında düzenleniyor.

Programın birinci gününde bir kent gözlem atölyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek sunuş ve yorumlar, ikinci gün de Beyoğlu Belediyesi’nde birinci gün atölyesinin ve sunuşlarının sonuçlarını derlemeye yönelik ikinci bir atölye çalışması bulunuyor.

Fransa’da Marsilya Belediyesi’ne baÄŸlı olarak hizmet veren Tarihi Kültür Varlıkları Atölyesi’nin (Atelier du Patrimoine) yöneticisi, AB ve UNESCO nezdinde tanınmış bir uzman olan Daniel Drocourt’un üstlenmiÅŸ olduÄŸu görev ve elde ettiÄŸi deneyim, kültür varlıklarının korunması konusu ve yerel yönetimlerde AB standartları ve mevzuatı açısından çok önemli bir örnek oluÅŸturmaktadır.Â

Haberin Devamı

Daniel Drocourt’un ana sunum katılımıyla gerçekleşecek seminer ve atölye çalışması uluslar arası deneyimlerin paylaşılması açısından önem taşımaktadır. AB ve UNESCO nezdinde, özellikle de Akdeniz çevresinde bulunan ülkelerde tarihi kent dokularıyla öne çıkan yerleşimlerin gelişim ve koruma planlarına danışmanlık yapan Drocourt, benzer özellikler taşıyan Marsilya kentindeki uygulama deneyimlerini örneklemek, yerel yönetimlerle kültür varlıklarının korunması konusunda AB standartları ve mevzuatı konusunda bilgilendirmek üzere sunumunu yönlendirecek.

Program hakkında bilgi için:
0 212 244 71 64 – 65
info@kentlerkoprusu.org
www.kentlerkoprusu.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!