Kentlerdeki içme suyu projeleri

Güncelleme Tarihi:

Kentlerdeki içme suyu projeleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2007 10:50

Yurt Haberler Servisi - Adana Büyükşehir Belediyesine bağlı Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Bayram Merdan, 2007 yılı bütçelerinin yarısını, yaklaşık 63 milyon YTL'yi altyapı ve içme suyu yatırımlarına ayırdıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

 Merkeze bağlı Menekşe köyüne yeni içme suyu hattı çektiklerini belirten Merdan, kentte herhangi bir su sıkıntısı yaşanmadığını söyledi.
Çatalan Barajı havzasındaki su rezervinin oldukça geniş olduğunu vurgulayan Merdan, “Çatalan Barajı havzasının hacmi 2.2 milyar metreküp. Buradan kent şebekesine her gün 420 ile 450 bin metreküp su veriliyor” dedi.

MERSİN'DE İÇME SUYU HATTI YENİLEME PROJESİ

Mersin'de, Berdan Barajı'ndan karşılanan içme suyu konusunda, mevcut koşullar sürmesi durumunda dahi yıl sonuna kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağı belirtildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Ömer Gülay, şehir merkezi ve Mezitli beldesine kadar olan bölümün su ihtiyacının Berdan Barajı'ndan, Gözne ve Soğulcak beldeleri ile orman köylerinin ise kendi kaynaklarıyla karşıladığını söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesinin, Dünya Bankası'ndan 25 milyon avro kredi aldığını, bu sayede içme suyu hatlarının yüzde 30'unun yenileyeceğini ifade eden Gülay, yeni depolar yapacaklarını, ayrıca Berdan Barajı'ndaki arıtma tesisinin modernleştirileceğini kaydetti.

ANTAKYA'DA YENİ KUYULAR DEVREYE GİRİYOR

Antakya Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Gürcan Soğuksu, 20 gün sonra hizmete girecek 3 yeni kuyuyla 63 bin abonenin ihtiyacının karşılanacağını söyledi.
Mevcut 11 kuyunun yetersiz kaldığını, bir hafta önce sondajı yapılan 3 kuyunun hizmete girmesiyle su konusunda sorun yaşanmayacağını ifade eden Soğuksu, “Şu anda kentimizde içme suyu konusunda endişe duyulacak bir durum yok. Ancak yer altı suları alarm vermeye başladı. Yeni yapılan 3 kuyu ile 14 kuyumuz olacak. Bunların tamamının derinliğini 250 metreden 300 metreye çekmek zorunda kaldık” diye konuştu.

OSMANİYELİLER SUYU ZORKUN YAYLASI'NDAN İÇECEK

Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar, kente 30 kilometre mesafedeki Zorkun Yaylası'ndan getirilecek içme suyu projesinin yüzde 90'lık bölümünün tamamlandığını ve 2 ay içinde bitirileceğini söyledi.
13 farklı kaynaktan kente getirilecek içme suyu şebekesinin toplam uzunluğunun 47 kilometreyi bulduğunu ifade eden Çuhadar, kentin içme suyunun Yeniköy'deki şebekelerden pompalandığını, projenin devreye girmesiyle belediyenin aylık 450 bin YTL elektrik faturasından kurtulacağını belirtti.
Çuhadar, “Şu anda sahip olduğumuz su kaynakları çok büyük bir nüfus patlaması olmazsa 30 yıl yetecek” dedi.

ÇORUM'DA 2030 YILINA KADAR İÇME SUYU SIKINTISI YOK

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Necip Cıdık, Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı devam eden içme suyu arıtma tesisi ile kentin 2030 yılına kadar su ihtiyacının karşılanmasının hedeflendiğini söyledi. Cıdık, kentin su ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yeni Hayat Barajı'nda şu an 5 milyon 200 bin metreküp su bulunduğunu söyledi.
Pınarbaşı, Konaklı, Elmalı, Taş Ocağı gibi kaynaklardan yaklaşık saniyede 150 litre su aldıklarını ifade eden Cıdık, Çorum Barajı'nda da 3 milyon 200 bin metreküp su bulunduğunu, ancak buradan su almadıklarını belirtti.

DÜZCE BELEDİYESİNİN İÇME SUYU ÇALIŞMALARI

Düzce Belediyesi Temiz Su Arıtma Tesisi Müdürü Hüseyin Yıldırım, arıtmada yüzey sularını kullandıklarını ve bunlarda azalma olduğu taktirde su sıkıntısı yaşanabileceğini bildirdi.
Havuzlardaki su oranının kış aylarından farklı olmadığını bildiren Yıldırım, 180 kilometre olan şehir şebekesine bağlanan Uğur Suyu Deresi'nde yüzde 60 oranında azalma olduğunu belirtti.
Uzun zamandır rezerv için depo talepleri olduğunu ifade eden Yıldırım, “Su ihtiyacının artması durumunda Aksu Deresi'ne paket arıtma kurup, kalıcı konutlar bölgesi Yenikent'e bu suyu vermeyi planlıyoruz. Düzce'de içme suyu barajımız yok, yapılması da çok masraflı. Şebekemizde fazla arıza olması nedeniyle su kaybı yaşanıyor. Bunun bir an önce onarmak ve kaçak suları bağlamak gerekiyor” diye konuştu.

KIRIKKALE'DE İÇİLEBİLİR SU SORUNU

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, kenti besleyen Kızılırmak üzerinde yapılan su arıtma tesisinde arıtma ünitesinin yeterli olamaması nedeniyle kentte yıllardır içilebilir su sorunu olduğunu ifade etti.
Şehir dışında ve merkezde 13 bin ton kapasiteli su deposunun birkaç ay içinde 65 bin tona çıkacağını kaydeden Korkmaz, “Kırıkkale'nin su konusunda Kızılırmak'tan başka seçeneğini yok. İhale şartnamesine göre tesis 10 ay içinde teslim edilecek. Çok büyük bir aksilik olmazsa 300 gün sonra musluklardan içilebilir su akacak” dedi.

KASTAMONU'NUN SU SIKINTISI YOK

DSİ Kastamonu Bölge Müdürü Turgay Özgür, kentte bu yıl içme suyu sıkıntısı olmayacağını söyledi.
Karaçomak Barajı'nın şu anda yüzde 41.6 doluluk oranına sahip olduğunu belirten Özgür, barajda yıl içinde en yüksek doluluk oranının yüzde 58 olduğunu hatırlattı.
Özgür, “Proje çalışmaları 30 Temmuz 2008'de sona erecek. Daha sonra yatırım programına alınarak ihale edilecek. Projeyle ilimizin su ihtiyacı ve 11 bin 553 hektar alan sulanacak. Devrekani Kulaksızlar Barajı'nı da bu yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Daday Bezirgan Barajı'ndaki çalışmalar, Asar Göleti ve Karadere Barajı'nda sulama kanallarının yapımı süratle devam ediyor” diye konuştu.

YOZGAT

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, il merkezi şebeke suyunun Arapseyfi ve Çalatlı bölgelerindeki kuyulardan karşılandığını söyledi.
Kış aylarında istenilen düzeyde yağışın düşmemesi nedeniyle, yaşanılabilecek sıkıntıya karşılık, yeni kuyular açtırdıklarını bildiren Başer, “Kuyularımız dışında Kirazlı ve Cevdet Dündar göletlerimiz var. Buraları kuyularda su kalmayınca takviye olarak kullanıyoruz” dedi.

SİVAS'TA BAZI TATLI SU ÇEŞMELERİ KALDIRILACAK

Sivas Belediyesinin su rezervlerinde geçen yıla oranla yüzde 50'ye yakın düşüş olduğu, ancak şu an için içme ve kullanma suyu sıkıntısının bulunmadığı bildirildi
Sivas Belediyesi, kentin su ihtiyacını büyük bir bölümünü 4 Eylül Barajı'ndan ve Tavra Deresi'nden karşılıyor. Bu iki kaynağın yanı sıra Kepenek, Behrampaşa ve Mihri Vefa tatlı su kaynaklarını da kullanan belediye, yöre halkının su ihtiyacını gidermeye çalışıyor.
Behrampaşa tatlı su kaynağına bağlı 500'e yakın çeşme bulunduğunu bildiren yetkililer, suyu kalmayan bu kaynağa bağlı tatlı su çeşmelerinin kaldırılacağını, ayrıca tankerler aracılığıyla Mihri Vefa tatlı su kaynağından su dağıtılması uygulamasına da son verileceğini kaydettiler.

MALATYA'DAKİ ÇALIŞMALAR

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Müdürü Oktay Özelçi, kaçak ve kayıpların önlenmesi halinde mevcut su kaynağının 2014 yılına kadar yeteceğini açıkladı.
Kentin suyunun Gündüzbey beldesinin Kozluk mevkisinden geldiğini ve rezervlerin yeterli olduğunu belirten Özelçi, “Uzun yıllar kuraklık olmaz ve nüfus artış hızı aynı oranda kalırsa Malatya'nın suyu nüfus bir milyon olana kadar yani 2032 yılına kadar yetecek” diye konuştu.
Kentin suyunun 2032 yılında bitmesi halinde Çat Barajı'ndan su alınabileceğini belirten Özelçi, “Kaptaj'daki su nüfus artış hızı daha fazla olması halinde biterse, Çat Barajı'ndaki suyu arıtma tesisi ile projelendirip Kaptaj'a dahil edeceğiz” dedi.

ÇANAKKALE'DE SU TASARRUFU İÇİN TEDBİRLER

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaptığı açıklamada, kentte bugüne kadar su sorunu yaşanmadığını, ancak kuraklığın baraj suyunun seviyesini etkilediğini belirtti.
Tarlalarda yapılan sulamaya rağmen, su sıkıntısı yaşanmadığını ve kent merkezinde 32 bin su abonesi olduğunu belirten Gökhan, her ihtimale karşı DSİ ile yaptıkları görüşme doğrultusunda, baraj suyunun dönüşümlü olarak sulama amaçlı kullanıldığını ifade etti.
Kuraklığın devam etmesi halinde, sulama sıkıntısı yaşanabileceğine değinen Gökhan, “Belediye olarak, bir dizi önlemler aldık. Araba, halı yıkama, dükkan temizliklerinde aşırı su kullanımı konusunda vatandaşları uyardık. Evlerde de su tüketimi konusunda vatandaşların bilinçlenmesini sağladık” diye konuştu.

AYDIN'DA İKİZDERE BARAJI İNŞAATI SÜRÜYOR

Aydın'da kentin ihtiyaç duyduğu suyun yüzde 72'si yer altı kaynaklarından kalanı ise Tabakhane Deresi'nden karşılanıyor.
Tabakhane Deresi'ndeki verimin ihtiyacı karşılayamadığı periyotlarda eksik kalan içme suyu ihtiyacını, derin kuyulardan sağlayan belediye, Aydın-Denizli kara yolu Kızılçay havzasındaki 12, Tabakhane Deresi kıyısında Pınarbaşı mevkisindeki 7 kuyudan içme suyu temin ediyor.
Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, kentin ihtiyacı olan 500 litre saniye su ihtiyacını mevcut sistemle sağladıklarını ifade ederek, önümüzdeki 10 yıllık süreçte kentin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak tedbirleri almaya başladıklarını söyledi.
İnşaatı süren İkizdere Barajı'nın tamamlanması ile Aydın'ın 2050 yılına kadar su ihtiyacının karşılanacağını vurgulayan Ortekin, bu kapsamda DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ile 1998 yılında protokol imzaladıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

İZMİR'DE İKİ BARAJLIK TASARRUF

Haberin Devamı

İzmir'de ise Büyükşehir Belediyesinin su kaynaklarının etkin kullanımı amacıyla yaklaşık 3 ay önce başlattığı tasarruf kampanyasının devam etmesi halinde bir yıl sonunda Balçova Barajı rezervinin iki katı olan yaklaşık 15 milyon 350 bin metreküp su kazancı olacak.

Kentin 2030-3040 yıllarına kadar su planlaması yapıldığını ifade eden belediye yetkilileri, kentin şu anki şu ihtiyacının yüzde 38'inin Tahtalı ve Balçova barajlarından, kalan yüzde 62'sinin ise Sarıkız, Göksu, Menemen, Halkapınar ve Pınarbaşı'ndaki yeraltı kaynaklarından sağlandığını belirtiyor.

ÇED raporu gelir gelmez inşaatlarına başlanması ve gövdelerinin 2009 yılında tamamlanması planlanan Çamlı, Gördes, Bostanlı ve Değirmendere barajlarıyla yıllık 95 milyon metreküplük kapasite artışı sağlamayı amaçladıklarını bildiren yetkililer, baraj projeleriyle 1 milyon kişinin su ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

KÜTAHYA'DA YERALTI SU KAYNAĞI DEPOLANACAK

Kütahya'da, kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan bazı kuyularda seviyenin düşmesi üzerine 30 Ağustos Mahallesi'ndeki yeni yeraltı su kaynağının depolanmasına karar verildi.

Kentteki içme suyu şebekesindeki boruların eskimesi nedeniyle yaşanan yüzde 72'lik su kaybının önlenmesi için Dünya Bankası'ndan alınan krediyle başlatılan yenileme çalışmaları da sürüyor. Yüzde 50'si tamamlanan çalışmalar kapsamında, 190 kilometre uzunluğundaki hatta borular yenilendi.

YALOVA'DA ACİL DURUM PROJELERİ

Yalova'nın içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla DSİ tarafından yaptırılan Termal ilçesi sınırlarındaki Gökçe Barajı'nda kente 5 ay yetecek kadar su rezervi bulunuyor.

Haberin Devamı

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, acil durumlarda sondaj kuyu sistemlerinin devreye alınması, Termal ilçesine bağlı Ortaburun köyü sınırlarındaki Enver Keskin Sulama Göleti'nden takviye su alınması için proje çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

BALIKESİR'İN 2 YILLIK SUYU VAR

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, iki yıl yağmur yağmaması halinde bile kentte su sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi.

Balıkesir'in içme suyunun sağlandığı İkizcetepeler Barajı'nda 55 milyon metreküp su bulunduğunu ve yenilenen şehir içme suyu şebekesinden, arıtılarak kentteki 95 bin aktif aboneye ayda 1 milyon metre küp su verildiğini bildiren Uğur, barajdaki doluluk oranının iki yıl boyunca 750 bin kişiye yetebileceğini ve ilave kaynağa gerek bulunmadığını anlattı.

Haberin Devamı

KONYA, SUYA YIL SONUNA KADAR 85 MİLYON YTL HARCAYACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü 2007 yılı sonuna kadar sondaj çalışmaları, içme suyu şebeke döşenmesi, su deposu yapımı gibi hizmetler için 85 milyon 751 bin 600 YTL'lik yatırım hedefliyor.

KOSKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 773 tatlı su çeşmesi bulunan ve 390 bin metre uzunluğunda tatlı su şebekesine sahip Konya'da, sağlıklı ve temiz içme suyu temini konusundaki çalışmalar sürüyor.

AKSARAY REZERV ARIYOR

Aksaray'da içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntılarının olmadığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Sadi Özdil, mevcut durumda ileriye yönelik su kaynak araştırmalarının devam ettiğini belirtti.

Özdil, kayıp oranını azaltmak için şehir şebekesindeki ana borularını yenileme çalışmaları başlattıklarını da kaydetti.

KARAMAN'DA SU KUYUSU AÇMA ÇALIŞMALARI

İçme suyu ihtiyacının büyük bölümünü yer altı kuyularından karşılayan Karaman'da, her birinde saniyede 500 litre su çıkarılabilen mevcut 15 su kuyusunun yanı sıra Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni su kuyusu açılması çalışmaları sürüyor.

Belediye Başkanı Ali Kantürk, mevcut su kuyularının kentin su ihtiyacını karşıladığını, uzun vadede Karaman'a 30 kilometre uzaklıkta yapımı devam eden Yeşildere göletinden kente içme suyu almayı planladıklarını bildirdi.

İlk adım olarak DSİ ile protokol imzaladıklarını vurgulayan Kantürk, “Barajın yapımı devam ediyor” dedi.

ANTALYA'YI SU SORUNU BEKLEMİYOR

Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürü Faruk Karaçay, kenti gelecekte bir su sorununun beklemediğini bildirdi.

Karaçay, yaptığı açıklamada, Antalya'nın yıllık 100 milyon metreküp olan su tüketiminin tamamının yer altı kaynaklarından karşılandığını söyledi.

Antalya'da su kullanımının her yıl yüzde 10 ile 15 arasında artış gösterdiğini ifade eden Karaçay, “Antalya'yı besleyen bir baraj yok. Duraliler bölgesinde 48 sondaj kuyumuz var, bu kaynak kentin su ihtiyacının yüzde 85'ini karşılıyor. Bunun haricinde Korkuteli yolunda Termessos kuyumuz var. Gerektiğinde buradan Antalya'ya su takviyesi yapabilmek amacıyla kuyular açtık” dedi.

Son yıllarda üretimden daha çok, kaynakların en ekonomik ve etkin şekilde kullanılmasının daha büyük önem taşıdığını vurgulayan Karaçay, şunları söyledi:

“Suyun yüzde 65'i çeşitli nedenlerle kayba uğruyor. Bu kaybı en aza indirmek amacıyla Scada adı verilen bir projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında coğrafik olarak geniş alana yayılmış tesislerin bir merkezden bilgisayar aracılığıyla izlenmesi ve kontrolü sağlanıyor. Proje çerçevesinde kayıp oranımızı kısa zamanda yüzde 42 seviyelerine getirdik.”

Karaçay, Antalya'nın 2050 yılında su ihtiyacını Manavgat'taki Oymapınar Barajı'ndan karşılamayı düşündüklerini, proje hakkında DSİ ile görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.

ZONGULDAK'TAKİ ÇALIŞMALAR

Zonguldak'ta mevcut doluluk oranıyla 7-9 aylık su ihtiyacını karşılayabilecek konumdaki Ulutan Barajı'na DSİ'nin hazırladığı proje doğrultusunda Doğanlı Deresi'nden yılda 10 milyon metreküp su akıtılması, projenin 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Doğanlı Deresi ile Ulutan Barajı arasında yapımına başlanan 2 kilometre uzunluğundaki kanal tünelinin çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kamulaştırmalarda herhangi engelin çıkmaması durumunda tüneldeki çift yönlü işinin bir yıl içinde tamamlanacağını tahmin ettiklerini belirten Gonca, “Ulutan Barajı'ndan merkez ve 6 beldede 150 bin civarında kişi faydalanmaktadır. Kente günde 30 bin metre küp arıtılmış su veriyoruz. Doğanlı Deresi'nin suyu, kanal tüneli açılarak baraja dahil edilecek” diye konuştu.

ERZURUM'DA PALANDÖKEN BARAJ PROJESİ

Erzurum'da Palandöken Baraj projesi ile şehrin 25 yıllık su ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Vahit Kılınboz, kentte su sıkıntısı çekilmediğini belirtti.

Erzurum'un içme suyunun yüzde 95'inin açılan kuyulardan sağlandığını ifade eden Kılınboz, şöyle konuştu:

“Erzurum'da her yere 24 saat su verilemiyor. Bu sorunun giderilmesi için DSİ ile birlikte Palandöken Barajı projesini yürütüyoruz. İçme suyu sağlanması için yapılan barajın inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla her yere 24 saat su vereceğiz.”

TUNCELİ'DE SU ŞEBEKESİ YENİLEME PROJESİ

Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, su şebekesinin yenilenmesine ilişkin Tunceli İçme Suyu Projesi'nin yüzde 90'ının AB fonlarından, geri kalanının ise belediye kaynaklarından karşılanacağını belirtti.

Abdil, “Proje kapsamında İnönü, Esentepe ve Alibaba mahallesine yeni şebeke hattı döşenecek. Proje ile birlikte 700 metreküp, 500 metreküp, 100 metreküp su servis depoları, 10 metreküp maslak, 2 adet terfi merkezi ve yaklaşık 33 kilometre şebeke yapılacak. 4 kilometrelik asbestli borudan oluşan şebeke hattı da değiştirilecek” dedi.

Öte yandan, DSİ tarafından Tunceli'de açılan 2 sondaj kuyusundan çıkan suyun Tunceli'nin 25 yıllık su ihtiyacını karşılayacağı belirtildi.

IĞDIR'DA YIL SONUNA KADAR İKİ KUYU DAHA AÇILACAK

Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras, yılın ilk yarısında açtıkları 2 su kuyusunun saniyede 55 litre su üretme kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Aras, “Iğdır da su konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Yıl sonuna kadar 2 içme suyu kuyusu daha açacağız” diye konuştu.

Aras, Ünlendi Barajı'ndaki suyun Iğdır'a getirilmesi konusunda çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

ERZİNCAN'DA ŞEBEKE YENİLEME ÇALIŞMASI

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, yaptığı açıklamada, hazırlanan içme suyu projesinin AB fonlarına kabul edilmesiyle başlayan çalışma kapsamında, yıl sonuna kadar şehrin büyük bölümüne şebekeli içme suyu bağlanacağını belirtti.

İçme suyu projesinin 2 aşamalı yapılacağını kaydeden Buyruk, “İlk olarak Beytahtı Projesi'ni tamamlayacağız. Bu proje ile şebekenin yüzde 17'sini yenileyeceğiz. Daha sonra yapımına başlayacağımız Cansuyu Projesi ile şebekenin yüzde 83'lük bölümü yenilenecek” diye konuştu.

MUŞ'TA ŞEBEKE YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, yaptığı açıklamada, merkeze 7 ve 8 kilometre uzaklıkta açılan kuyulardan çelik borularla getirilen suyun klorlanıp, dinlendirildikten şehre verildiğini anlattı.

Dede, “Muş merkeze bağlı 13 mahallenin su ihtiyacı Muş-Bitlis karayolundaki şeker fabrikası mevkisinde açılan kuyulardan sağlanıyor. Şebekelerin eski olmasından dolayı dağıtım konusunda bazen sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

ARDAHAN'DA ŞEBEKE YENİLENDİ

Ardahan Belediye Başkanı Mikail Kayatürk, su şebekesinin yenilenmesine yönelik yaptıkları çalışmaları bir ay önce tamamladıklarını belirtti.

11 milyon YTL'ye mal olan proje ile tüm şehre kaynak suyunu daha sağlıklı ve hızlı vermeye başladıklarını ifade eden Kayatürk, “Ardahan'ın 40 yıllık verimli olmayan eski şebekesini tamamen yeniledik. Sınırlarımız içindeki tüm yerlere kaynak suyu veriyoruz” diye konuştu.

KARS, ÇALIŞMALARI 2004'TE BİTİRDİ

Kars Belediyesi tarafından yapılan içme suyu çalışmalarının 2004 yılında tamamlandığı ifade edildi.

Kars Belediyesi Su işleri Müdürü Kutfettin Çelebi, 2004'te yapılan Çerme İçme Suyu Projesi ile şehrin içme suyu ihtiyacının karşılandığını söyledi.

DSİ ile birlikte yürütülen çalışma kapsamında 21 kilometrelik isale hattından suyun Kars'a getirildiğini belirten Çelebi, suyun çeşitli işlemlerden geçtikten sonra şehre dağıtıldığını sözlerine ekledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!