Kene'yi gören hemşire çıldırdı

Güncelleme Tarihi:

Keneyi gören hemşire çıldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2008 07:28

BOLU Köroğlu Devlet Hastanesi’nde kadın hastalığı nedeniyle ameliyata alınan bir kadının, sırtına yapışmış kene görülmesi üzerine paniğe kapılan hemşire, elindeki iğneyi önce kendine, sonra onu yatıştırmaya çalışan doktor ve diğer hemşireye sapladı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ihtimaline karşı 2 hemşire Ankara’ye sevk edilirken, doktor ise yapılan tahlillerin ardından izine ayrıldı.

Haberin Devamı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ihtimaline karşı 2 hemşire Ankara’ye sevk edilirken, doktor ise yapılan tahlillerin ardından izine ayrıldı.

Bir süre önce hemşire Arzu Ögren’in, KKKA hastalığından yaşamını yitirdiği Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi’nde, 3 gün önce Üroloji Uzmanı Dr. F.A., hemşireler M.A. ve S.G., kadın hastalıkları rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören S.K.’nın ameliyatına girdi. Ameliyat sırasında kadının sırtında kene görülmesi üzerine hemşirelerden biri paniğe kapıldı. Hemşire elinde bulunan ameliyatta kullanılan iğneyi önce kendine, sonra da onu yatıştırmak isteyen diğer hemşire ve doktora sapladı. Ameliyatın tamamlanmasının ardından Dr. F.A. yapılan testlerin ardından izne ayrılırken, 2 hemşire ise kontrolden geçmek üzere Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildi.
Ameliyat olan hastanın sırtındaki kenenin çıkarıldığı, yapılan tahlillerin ardından taburcu edildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!