Kene ısırdı, 15 gün sonra öldü

Güncelleme Tarihi:

Kene ısırdı, 15 gün sonra öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2006 19:05

Gümüşhane'nin merkeze bağlı Övündü köyünde, 15 gün önce bahçede çalışırken boynundan kene ısıran 40 yaşındaki Havva Karahan, Kırım- Kongo Kanamalı Ateşi teşhisiyle tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Geçen salı gecesi aşırı kusma ve yüksek ateş belirtileri görününce, Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Havva Karahan’a buradaki ilk muayenede Kırım-Kongo tanısı konuldu.

Havva Karahan, durumunun kötüleşmesi üzerine 8 Mayıs’ta KTÜ Farabi Hastanesi’ne sevkedildi ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’ndeki özel odada tedaviye alındı. Havva Karahan, bugün saat 05.00 sıralarında ateşinin daha da yükselmesi sonucu öldü. Hastane yetkilileri, Havva Karahan’ın Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı. Karahan’ın cenazesi ailesi tarafından hastaneden alınarak Gümüşhane’nin Övündü Köyü’ne götürüldü.

Havva Karahan’ın eşi Yaşar Karahan (40), bölgede Kırım- Kongo virüsünün yaygın olduğunu ileri sürerek, yetkilileri bu konuda önlem almamakla suçladı. Havva Karahan’ın cenazesi, bugün ikindi namazının ardından köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

BU YILKİ 6’INCI VAKA

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Yıldız, Kırım-Kongo virüsü ile ilgili olarak halkı bilinçlendirmek için bu yıl bir afiş çalışması başlattıklarını belirterek, “Ayrıca Tarım İl Müdürlüğü ile yürüttüğümüz ortak bir çalışma sonucu mera ve otlakların ilaçlamasına başlandı. Gümüşhane’de 2004 yılında 62 vaka görüldü ve bunların 5’i hayatını kaybetti. 2005 yılında görülen vaka sayısı 50’ye gerilerken, 4 vatandaşımız virüs nedeniyle öldü. Bu yıl da şu ana kadar 6 hasta tespit edildi. Hastaların biri Kırım- Kongo virüsünü atlatmasına rağmen yaşı nedeniyle kalp yetmezliğinden hayatını kaybederken ikinci kaybımız ise Havva Karahan oldu” diye konuştu.

Dr. Ömer Yıldız, 21 Haziran’da Gümüşhane’de 4 üniversiteden konunun uzmanlarının katılacağı bir panel düzenleyeceklerini ve Kırım-Kongo virüsü ile ilgili olarak vatandaşları bilinçlendirmeye çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!