Kendini öldüren otomobili çekmiş

Güncelleme Tarihi:

Kendini öldüren otomobili çekmiş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2006 00:00

Antalya’da düzenlenen Türkiye Otodrag Yarışı’nda Levent Kesen’in kullandığı otomobilin pistten çıkarak seyircilerin arasına girmesi sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Orhan Bozkurt’un kazadan yaklaşık 30 dakika önce kendisine çarpan otomobilin fotoğrafını çektiği ortaya çıktı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) bünyesinde ve OPET’in sponsorluğunda Antalya’da düzenlenen Türkiye Otodrag Şampiyonası’nın ilk ayağında meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü kaza ile ilgili olarak Antalya Cumhuriyet savcılığı, adli ve teknik olmak üzere iki ayrı soruşturma açldı.

Feci kazada yaşamını yitiren ve dün gözyaşları içinde toprağa verilen 13 yaşındaki Orhan Bozkurt’un yarışma öncesinde, halasının oğlu Süleyman Çil ile birlikte alana gelen Orhan Bozkurt’un, elindeki dijital fotoğraf makinesiyle park halindeki mavi Chevrolet’in fotoğrafını çektiği anlaşıldı.

NEDENİ NOS OLABİLİR

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, kazayı araştırmak için komisyon kurduklarını, kazaya "NOS" ve benzeri uygulamaların neden olabiliceğini söyledi. Tahincioğlu, "Mekanik sporlarda motorun gücünü artırmak için kullanılan NOS, frenin kilitlenmesi veya süspansiyonun çökmesi gibi arızalar kazaya neden olabilir. Ancak komisyonun sonucu açıklanmadan net bir cevap vermek mümkün değil" dedi.

İşte bu fotoğraf
/images/100/0x0/55eb5447f018fbb8f8ba4455


Kazadan sonra yaşamını yitiren Orhan Bozkurt’un fotoğraf makinesine jandarma el koydu ve görüntüleri inceledikten sonra ailesine teslim etti. Bozkurt’un fotoğraf makinesiyle kendisini öldüren aracın yanı sıra, anne ve babasıyla evin önünde park halinde duran kendi otomobillerini de çektiği belirlendi.

Tek dokunuşla 400 beygir ek

Açılımı "Nitrous Oxide System" (nitrojen ve oksijen sistemi) olan NOS uygulaması, otomobillerde güç artırmanın en etkili yolu olarak kabul ediliyor. Bu sistemde araca içinde Nitrous Oxide bulunan tüpler takılır. Aracın kokpitindeki bir düğme ile devreye alınan NOS, en fazla 30 saniye boyunca kullanılabilir. NOS ile bir aracın beygir gücü 30 saniye boyunca 150 ile 400 beygir kadar artırılabilir. Otomobil sporlarında, NOS kullanımına sadece Drug adı verilen kalkış yarışlarında izin veriliyor.

Ceyhun Kuburlu

Sorumlular hesabını vermeli

Drog yarışı sırasında meydana gelen feci kazada ölen 20 yaşındaki İbrahim Özer, 13 yaşındaki Orhan Bozkurt ve 18 yaşındaki İbrahim Uzun’un cenazeleri dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Kazada yaşamını yitirenlerden Fikret Haluk Saraçoğlu İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Orhan Bozkurt’un babası Orhan Bozkurt, "Güvenlik önlemleri yetersizdi. Bu olayın arkasını sonuna kadar arayacağım. Ben orada bir asker kaybettim. Sorumlular hesabını versin" dedi. İbrahim Uzun’un cenazesinde babası Şevket Uzun, ayakta durmakta güçlük çekti. Abla Gül Uzun ise kardeşinin fotoğrafına bakarak "Neden habersiz gittin? Beni yalnız bıraktın. Seni bekleyen mi vardı? Biz sensiz ne yaparız" diye ağladı. Kazada ölen Akdeniz Üniversitesi Burdur Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Elektronik Programcılığı Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki İbrahim Özer’in babası Abdurrahman, annesi Zehra Özer ile ablası Pınar Özer, sinir krizleri geçirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!