Kendilerini ihbar edip kurtuldular

Güncelleme Tarihi:

Kendilerini ihbar edip kurtuldular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Aralarında çocukların da bulunduğu 13 Filistinli, 4 Afgan ve 1 Iraklı kaçak, Yıldıray Pabuşçuoğlu'nun kullandığı beş metrelik ‘‘Avcı’’ isimli sürat teknesiyle saat 03.30 sıralarında Bodrum'un İçmeler Mevkii'nden, altı mil mesafedeki Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek üzere denize açıldı. İstanköy'e bir mil kala 140 beygir gücündeki teknenin motoru arızalandı. Dalgaların ve akıntının etkisiyle kaçakları taşıyan tekne açığa sürüklendi.

İNŞAAT İŞÇİSİ KAPTAN

Teknenin batması ve kaçakların ölmesinden korkan Yıldıray Pabuşçuoğlu, cep telefonuyla Türk polisini arayarak, durumu ve bulundukları mevkiyi bildirdi. İhbarın iletilmesiyle harekete geçen Sahil Güvenlik, kaçakları İstanköy ile Karaada açıklarındaki uluslararası sularda buldu. Kaçaklar, Sahil Güvenlik botuna alınarak Bodrum'a getirildi ve gözaltına alındı.

Tekneyi kullanan Yıldıray Pabuşçuoğlu, tanımadığı bir kişinin kendisine teslim ettiği tekne ve 18 kaçağı, 400 milyon lira karşılığında İstanköy'e götürmeyi kabul ettiğini söyledi. Daha önce birkaç kez tekne kullandığını, ancak denizcilikten anlamadığını belirten 33 yaşındaki Pabuşçuoğlu, ‘‘Daha önce tekne batması sonucu kaçakların öldüğü kazayı biliyordum. Bizim tekne sürüklenmeye başlayınca, cep telefonumdan polisi arayarak yardım istedim’’ dedi. Kaçaklardan Kadem Jawdat, geçen hafta Filistin ve İsrail arasında başlayan olaylar nedeniyle Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine geçmek istediklerini söyledi. Filistin'den İstanbul'a gelen kaçakların, Yunanistan'a geçirilmeleri karşılığında ‘‘Fatih Park’’ adlı bir kişiye, adam başı 1200 dolar ödedikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!