Kendi gitti Balalaykası kaldı yadigar

Güncelleme Tarihi:

Kendi gitti Balalaykası kaldı yadigar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Başlama arifesinde filmin başrolündeki ünlü oyuncu Kemal Sunal'ın ani vefatı nedeniyle çekimlerine ara verilen 'Balalayka' izleyiciyle buluşuyor.

Maliyeti 1 milyon 800 bin dolar olan ve 70 sinemada birden gösterime girecek 'Balalayka'nın galası önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda filmin oyuncuları ve birçok davetlinin katılımıyla yapıldı. Yönetmenliğini Ali Özgentürk'ün yaptığı ve senaryo yazarlığını Işıl Özgentürk'ün üstlendiği filmin galasına Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, oğlu Ali ve kızı Ezo Sunal katıldı. Film başlamadan önce oyuncular Uğur Yücel, Cem Davran, Ozan Güven, Ercan Yazgan, Rus oyuncu Yekatarina Rednikova, Anna Jugonava ve Atılay Uluışık sahneye çıktı. Özgentürk yaptığı konuşmada, ‘‘Bu filmi bir anlamda iki kere çektik. Birincisi Kemal Sunal'la, ikincisi Kemal Sunal olmadan. Benim için çok önemli bir film. Bu filmi Kemal Sunal'a ithaf ediyorum’’ dedi. Galada duygusal anlar yaşandı, başrol oyuncuları ve Rus oyuncuların buluşmasında birbirlerine sarılıp ağlayanlar oldu.

GALADA DUYGUSAL ANLAR

Ozan Güven, filmde sevgilisi rolündeki Anna Juganova'yla karşılaşınca iki taraf da gözyaşlarını tutamadı. Gül Sunal ve çocukları filmi izlerken ağlamamak için çok uğraş verdiler. Bir otobüs yolculuğu sırasında yaşanan aşk öykülerinin anlatıldığı film bittikten sonra gözyaşlarını tutamayanlar oldu. Ozan Güven, Uğur Yücel'e sarılıp ağladı. Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal film sonrası yaptığı açıklamada, ‘‘Çok güzel bir film olmuş. Kemal de yaşasaydı bu filmi çok beğenirdi’’ dedi.

BİR KEMAL SUNAL FİLMİ

Filmin başrol oyuncusu Cem Davran, Kanal D'de canlı yayına katıldığı için geceye geç katıldı. Davran, yaptığı açıklamada, ‘‘Bu film çekilirken başımıza gelmeyen kalmadı. Arkadaşlarımızı yılan ısırdı, önümüze kurtlar çıktı, otobüsümüz kaçırıldı, önümüze ayı bile çıktı. O günleri tekrar yaşamak istemiyorum, çok zor şartlarda çalıştık. Ama muhteşem bir film oldu. Bunu herkes bilsin 'Balalayka' bir Kemal Sunal filmidir. Onun anısına bu film tamamlandı. İlerde herkes bu filmi bir Kemal Sunal filmi olarak anacak’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!