Kenan Evren'e tepki: Otur oturduğun yerde

Güncelleme Tarihi:

Kenan Evrene tepki: Otur oturduğun yerde
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2007 15:37

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in “Türkiye 8 eyalete bölünebilir” sözlerini eleştirerek, “Neymiş efendim, bölge valiliği istemişmiş. Kenan Evren'in kafası karışmış. Otur oturduğun yerde” dedi.

Haberin Devamı

Bursa'da partisinin il kongresine katılan DSP lideri Zeki Sezer, burada yaptığı konuşmada, 12 Eylül döneminde, özgürlükçü, demokrat, ilerici olanların o dönemlerde Kenan Evren'i yerden yere vurduğunu, şimdilerde ise aynı kişilerin “Türkiye 8 eyalete bölünebilir” diyen Evren'i savunduğunu söyledi. Sezer, “Bu kişiler şimdi Kenan Evren'in sözlerine karşı çıkanları vizyonsuzlukla suçluyorlar. Vizyon, ulusal birliği korumaktır. Vizyon, ülkeyi geliştirmek için ekonomik programlara projeler yapmaktır. Vizyon çağı yakalamaktır. Vizyon herhalde, bölünmek değildir. Bölünmek kaygısıyla yaşayanlara da ‘Paranoya yapıyorsun’ diyorlar. Bunu anlamak mümkün değil” dedi. Sezer, “Kenan Evren yan çizmeye çalışıyor. O zaman otur oturduğun yerdi. Neymiş efendim, bölge valiliği istemişmiş. Kenan Evren'in kafası karışmış. Armutalan Beldesi'nde otur” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘VERİLEN ÖDÜNLER BİRLİĞİMİZİ TEHDİT EDİYOR’

AKP İktidarından önce ülkede hiç kimsenin ulusal birlik ile ilgili kaygısı olmadığını savunan DSP Lideri Zeki Sezer, “Şimdi bu konuda kaygı duymayan hiçbir arkadaşımız kalmadı. Onlar sözüm ona en büyük hedefleri olan AB'ye Türkiye'yi taşımaktı. Ancak bunlar yolda kaldı. Türkiye'yi AB'den uzaklaştırdılar ve kopardılar ama aynı zamanda Türkiye'yi, AB'ye üye yapmak kandırmacısıyla ödün üstüne ödün verdiler. Bu ödünlerle çiftçimizin, köylümüzün yok edilmesine,milli birliğimizin tehdit altına girmesine neden oldu. Bu ödünler Kıbrıs’tan vazgeçmemizi gerektiren ödünlerdir. Bu hükümetle birlikte büyük sıkıntılar yaşanıyor” diye konuştu.

‘BAŞBAKANI DEMOKRATİK YOLLA GÖREVDEN ALMALIYIZ’

İstanbul'da İSKİ tarafından rögar kapağının açık bırakılması sonucu çukura düşen ve hayatını kaybeden 5 yaşındaki Dilara Dumrul'un ölümüne neden olan kişi ve kurumun sadece İSKİ ve görevden alınan kurumun Genel Müdürü Ali Çodur olmadığını vurgulayan DSP lideri Sezer konuyla ilgili şunları söyledi:

“Halkın malı, canı güvenliği, yandaş şirketlerin ve ’Ali Dibo düzeninin insafına bırakılmış durumda. Hepsi birbirine içli dışlı, Ali Dibolar yönetimindeki karanlık iktidarın önde gelenleri, arkadan gelenleri, her biri birbirine karışmış durumda. Çıkar ağları içinde yapılan işlerden kim sorumlu olacak? Belediye başkanı, İSKİ Genel Müdürünü görevden aldı. İSKİ Genel Müdürü, rögar işini doğrudan yapan kişi değil. Öyleyse o birimin amiri olduğu için sorumlu tutuldu ve görevden alındı. Asıl amir, belediye başkanıdır. Görevden alınacaksa O, alınmalıdır. Derhal görevden alınması ve İçişleri Bakanının gereğini yapması lazımdır. Ama İçişleri Bakanı bunlarla uğraşacak değil. Bütün faili meçhuller, Bakan Aksu’nun döneminde yapılmış. neredeyse hiçbirisi aydınlatılmamış. Daha Hrant Dink cinayetinin ve onun sonuçları ortada. Mustafa Özbilgin cinayeti ve onun sonuçları ortada! Bende bakan görevini yapsın diyorum ama görevini yapmayacağı belli. O’nun Başbakanının ise hiç bu işlerin erbabı olmadığını, yani ülke yönetimiyle ilgili olarak hiçte doğru adımlar atmadığını iyi biliyoruz. Başbakanı da görevden almak lazım ama demokratik yollarla. 2007’de sandıkta demokratik yoldan DSP, kararlılıkla bu ülkeyi AKP iktidarından kurtaracak.”

Haberin Devamı

Sezer'e konuşmasının ardından DSP Bursa İl Yönetimi tarafından Bülent Ecevit'in tablosu armağan edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!