Kenan Evren Köyü'nde ‘hayır’ şaşkınlığı

Güncelleme Tarihi:

Kenan Evren Köyünde ‘hayır’ şaşkınlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2010 18:11

ANAYASA değişikliğiyle ilgili halk oylamasında, 12 Eylül darbesi sonrasında Cumhurbaşkanı seçilen Kenan Evren'in adını verdiği ve isim değişikliği gündeme gelen Evren Köyü'nde anayasa değişikliğine ‘Evet’ derken köyde sandıkta çıkan ‘hayır' oyları şaşırttı.

Haberin Devamı

Geçen yıl Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ‘mahalle’ statüsüne alınan bölge, ‘Evren Köyü’ olarak anılıyor. Adapazarı ile yeni yerleşim bölgesi arasında kalan ve geçimlerini çiftçilikle sağlayan 600 haneli Evren Köyü geçen yıl yapılan yerel seçim öncesi Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilirken adı ‘Evren Mahallesi’ oldu. Pazar günü yapılan halk oylamasında da 1340 seçmen 4 sandıkta oy kullandı.

Halk oylamasında 867 seçmen ‘Evet’ derken 148 kişi de ‘Hayır' dedi. 20 oyun geçersiz çıktığı sandıkta sonuç kadar ‘Hayır’ oylarının fazlalığı Evren Mahallesi'nde merak konusu oldu. Muhtar Abdulkadir Kutlu, ‘hayır' oylarının fazla olduklarını belirtirken, “Yüzde 80 evet çıktı. Ancak şaşırdığımız bu hayır oylarının bu kadar fazla olması” dedi. Muhtar Kutlu, köy adının değiştirilmesinin söz konusu olmadığını da söyledi.

Haberin Devamı

Adapazarı'na 6 kilometre uzaklıkta olan yeni yerleşim bölgesi yolu üzerindeki Evren Mahallesi'nin adı 1985 yılında konuldu. Eski muhtar Ahmet Aksu, eski adı ‘Kulaksız Çiftliği’ olan köylerinde tapu sorunu olması nedeniyle, 1985'te Kenan Evren'in Cumhurbaşkanı döneminde ismi ‘Kenan Evren Köyü’ olarak değiştirmeye karar verdi. 25 yıl muhtarlık yapan Aksu o yıllarda Kenan Evren'e köylerinin adının değişmesi için mektup yazdı. Ancak, Kenan Paşa Kenan Evren adını istemedi. Sadece ‘Evren’ olmasını isteyince köyün adını ‘Evren' olarak degiştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!