Kemer’de Fikret Otyam Sanat Galerisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kemer’de Fikret Otyam Sanat Galerisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2010 00:00

Antalya Kemer’in ilk sanat galerisi geçtiğimiz cumartesi akşamı açıldı. Yıllardır Atalya’nın dağ köylerinde yaşayan Fikret Otyam’ın adının verildiği galerinin ilk sergisi de ünlü ressamın eserleriyle, eşi Filiz Otyam’ın dokumalarından oluşuyor. Ahsel Holding bünyesinde bulunan Kemer Türkiz Oteli’nin ana fuayesinde açılan Fikret Otyam Sanat Galerisi’ndeki sergi bir ay açık kalacak.

Sergi ve galeri, önceki akşam çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle açıldı. Nebil Özgentürk’ün Bir yudum İnsan adlı Fikret Otyam belgeselinden bir bölümün gösterilmesinin ardından bir konuşma yapan Otyam, gazeteci olarak dolaştığı Güneydoğu Anadolu’nun sanatını ve hayatını nasıl etkilediğini anlattı.
Daha sonra Fikret Otyam’ın o yıllarda derlediği türkülerden oluşan mini bir konser verildi.

Notre Dame’ın Kamburu gerçekmiş

FRANSIZ yazar Victor Hugo’nun “Notre Dame’ın Kamburu” adlı ünlü romanının kambur ve deforme yüzlü baş karakteri Quasimodo’yu gerçek bir kişiden esinlenerek yarattığı öne sürüldü. O dönemde Notre Dame Katedrali’nde çalışan İngiliz heykeltraş Henry Sibson, yeni günyüzüne çıkarılan anılarında, “Burada Mösyö Trajan adında, lakabı Mösyö Le Bossu (Bay Kambur) olan biriyle tanıştım. Tanıdığım en babacan ve sevgi dolu adam. Gerçekten kambur” diyor.

Cazın Kraliçesi Lincoln öldü

AMERİKALI ünlü caz şarkıcısı Abbey Lincoln, New York’ta bir bakım evinde 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1960’larda bir şarkıcı ve aktris olarak büyük üne kavuşan, 1970’lerde bir süre müziğe ara verdikten yıllar sonra sahnelere dönen Lincoln, yaşayan en büyük caz sanatçılarından biri olarak tanınıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!