Kemaliye'de çılgın gösteri

Güncelleme Tarihi:

Kemaliyede çılgın gösteri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 13:40

ERZİNCAN’ın Kemaliye İlçesi’nde düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları şenliklerine serbest atlayış (base jump) damgasını vurdu. Şenliklerde Türk ve yabancı sporcular Karanlık Kanyon’da kendilerini 500 metre yükseklikten boşluğa bıraktı. Nefes kesen atlayışları yüzlerce kişi heyecanla izlerken, şenliklerde ilk kez ekstrem sporların uç noktası olarak kabul edilen yarasa uçuşu (wingsuit) atlayışı da yapıldı.

Erzincan’a 173 kilometre uzaklıktaki Kemaliye İlçesi’nde bu yıl 35’ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin en geniş kapsamlı doğa sporları festivaline ev sahipliği yapan Kemaliye’deki festivale, 30 ülkeden 40’ı yabancı olmak üzere toplam 230 sporcu katıldı.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, KEMAV Başkanı İsmail Yücel başta olmak üzere çok sayıda bürokrat ve davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen şenliğin ilk gününde dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak kabul edilen, Karanlık Kanyon’da atlayışlar gerçekleştirildi. Atlayış yapan Türk ve yabancı sporcular, korkutucu olsa da bundan büyük heyecan ve haz duyduklarını söyledi. Sporcular, halkın görsel olarak ilgisini çeken ve beğenisini toplayan bir iş yaptıklarını ve ilginin her yıl çığ gibi büyüdüğünü söyledi.

Karanlık Kanyon’da 500 metre yükseklikten çekilen özel çelik hattan tekli ve ikili atlayışlar yapan sporcular izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. El ele ve taklalar atarak 10-15 saniye arası boşlukta hızla düşen ve daha sonra paraşütlerini açan sporcular izleyenler tarafından coşku ile alkışlandı. İniş noktasını tutturamayan bazı sporcular ise nehre iniş yaparken, suya düşen sporcular botlara alınarak karaya çıkartıldı.

Atlayışları 41 yılda yapımı tamamlanan tarihi Taşyol’da izleyenler, televizyonlardan izledikleri atlayışları çıplak gözle izlemek için geldiklerini ve çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Şenliklerde bu yıl bir sürprizde yapılarak ekstrem sporların uç noktası ile nitelendirilen, yarasa uçuşu (wingsuit) atlayışı da yapıldı. Microlight ile havalanan sporcular daha sonra giydikleri kanatlı kıyafetler ile havada kuş gibi süzüldü.

Üç gün süren Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları etkinlikleri kapsamında kaya tırmanışı, dağcılık faaliyetleri, dağ bisikleti yarışı, dağ yürüyüşü faaliyetleri, Karanlık Kanyon’da base jump atlayışı, Karasu Nehri’nde kano ve tekne turu ile foto safari etkinlikleri gerçekleştiriliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!