Kediye şiddet, ‘tahrik’ sayıldı

Güncelleme Tarihi:

Kediye şiddet, ‘tahrik’ sayıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 14:35

Konya'da, kedisini balkondan atan sevgilisi 27 yaşındaki Zafer Katırcı'yı bıçaklayarak öldüren 25 yaşındaki Fadime Aydın, mahkemece ‘kasten adam öldürmek’ suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, kedisine şiddet uygulandığı için ‘tahrik’ indirimi yaptığı Aydın'ın cezasını 15 yıla, ardından da duruşmalardaki iyi halini gözönüne alarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi.

Haberin Devamı

Olay, 8 Ağustos 2007 günü merkez Selçuklu İlçesi Akşemseddin Mahallesi'nde meydana geldi. İşadamı Mehmet Katırcı'nın oğlu, evli ve 1 çocuk babası güvenlik alarm sistemleri ticareti yapan Zafer Katırcı, sevgilisi Fadime Aydın'ın evine gitti. İddiaya göre, Katırcı ve Aydın cinsel ilişkiye girip girmeme meselesi yüzünden tartıştı. Bu sırada, Zafer Katırcı, Fadime Aydın'a ait kediyi hırpaladıktan sonra balkondan attı. Daha sonra da Aydın'ı yumrukladı. Kedisine kötü davranılmasına sinirlenen Fadime Aydın, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla sevgilisini 2 yerinden bıçakladı.Zafer Katırcı olay yerinde yaşamını yitirdi.

 

Haberin Devamı

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘cinayet’ suçundan tutuklu yargılanan Fadime Aydın, bugün karar duruşmasına çıktı. Aydın, son sözünü soran mahkeme heyetine, “Böyle olmasını istemezdim. Zarar vermek istemezdim” dedi. Cumhuriyet Savccısı mütalaasında, “Olay günü sevgilisiyle birlikte alkol alan Fadime Aydın, evde kalma isteğini güçlükle kabul ettiği Katırcı'nın kedisini hırpalamasına, ‘Pis kedi seni öldüreceğim’ diyerek balkondan atmasına, ardından kendisine yumruk atmasına çok sinirlenmiştir. Aydın, çok sevdiği kedinin hırpalanarak balkondan atılmasından dolayı şiddete kapılarak kasten adam öldürme suçunu işlemiştir ve bu nedenle tahrik indiriminin uygulanarak cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

 

Duruşma sonunda Fadime Aydın, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ardından, ‘haksız tahrik altında öldürme olayını gerçekleştirdiği’ kanatine varılarak cezası 15 yıl hapse indirildi. Mahkeme heyeti, taktir indirim hakkını da kullanarak, sanığın duruşmalardaki iyi halini gözönüne alarak cezayı 12.5 yıla indirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!