Kedi ve köpekler için ultrason hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Kedi ve köpekler için ultrason hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 12:53

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir veteriner kliniğinde kedi ve köpeklere ultrasonagrafi uygulanmaya başlandı. Özellikle yerleşik yabancıların ilgi gösterdiği ünitede, gebe kedi ve köpeklerin karınlarındaki yavrulara ilişkin ayrıntılı bilgi elde edilebiliyor. Ayrıca, yavruların ilk görüntüleri fotoğraf ve CD olarak hayvan sahiplerine sunuluyor.

Şekerhane Mahallesi'nde faaliyet yürüten Alanya Veteriner Kliniği, 20 bin YTL'ye aldığı cihazla kedi ve köpeklerde ultrasonagrafi işlemini başlattı. Klinik hekimleri Kenan Ersoy ve Deniz Koray Gülsoy, ultrason cihazıyla kedi ve köpeklerin hastalıklarını, gebeliklerini, yavru sayısını, büyüklüğünü, cinsiyetini görebildiklerini söyledi.

Kenan Ersoy, kedilerde ve köpeklerde 15 günlük gebeliğin ultrasonla kesin olarak teşhis edildiğini aktarırken, istek üzerine gebelik ve organ resimlerini çekerek, CD’sini de hayvanların sahiplerine verebildiklerini söyledi. Alanya'da hizmete sundukları sistemden özellikle yerleşik yabancıların faydalandığını aktaran Ersoy, “Hayvan sahipleri çok meraklı. Kedi ve köpeklerinin gebeliğini ve karnındaki yavruları çok merak ediyorlar. Cihazla bakıp kaç yavru olduğunu, sakat olup olmadıklarını, kalp atışlarını ve nabız ölçümlerini hayvan sahiplerine izletiyoruz” dedi.

ROTTWEİLER'İN YAVRULARI GÖRÜNTÜLENDİ

Alanya’da oturan Volkan Hacıölmez ise, 2 yıl önce Rusya’dan hediye gelen Rottweiler cinsi 2 yaşındaki ‘Lora’ adılı hamile köpeğini veteriner kliniğine getirdi. Cihazda, Lora'nın yavrularının sağlık durumları izlendi. Son derece sağlıklı 6 yavrusu olduğu belirlenen Lora, ultrason makinesine girmemek için de bir süre direndi.
Hayvan sahiplerinden, ultrason hizmeti için 25 YTL ücret alındığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!