Kedi kadın İstanbul’daydı

Güncelleme Tarihi:

Kedi kadın İstanbul’daydı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hatalı estetik operasyonların ardından ‘‘Kedi Kadın’’ olarak anılmaya başlanan ve New York sosyetesinde gündemi oluşturan Jocelyne Wildenstein ile Vakko arasında iş anlaşmasıyla sonuçlanan bağ, geçen mayısta New York'ta kuruldu.

TÜRK moda devi Vakko, dünyanın en iddialı moda pazarı ABD'ye New York sosyetesinin en iddialı kadını Jocelyne Wildenstein'in ismi ve yaratıcı gücüyle girmeye hazırlanıyor.

Vakko'nun ‘yeni dünya’ya açılma atağının ardındaki isim olan Vakko'nun dış ticaretten sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jeff Hakko, New York'da ‘kedi kadın’ olarak tanınan Jocelyne Wildenstein ile tanışınca Vakko'nun ABD'de satışa sunacağı koleksiyonun teması da belli oldu: ‘‘Kedi kadın.’’

JEFF HAKKO DAVET ETTİ

Jeff Hakko, yeni isimler için dünyanın en zor pazarı olarak bilinen ABD'de başlangıç noktası olarak New York'u seçti. Yaptırdığı estetik ameliyatlarla kediye benzediği için ‘kedi kadın’ olarak anılan Jocelyne Wildenstein' ile Afrika'nın vahşi kedilerinden esinlenerek dekore ettiği evinde görüşen Jeff Hakko, New York sosyetesinin en iddialı kadının yaratıcı gücünden çok etkilendi. Geriye Jocelyne Wildenstein'i etkilemek kalınca, Jeff Hakko New York'un kedi kadınını İstanbul'a davet etti.

Jocelyne Wildenstein İstanbul'da ziyaret ettiği Vakko fabrika ve mağazalarında gördüğü yaratıcılık ve kalite karşısında kendinden geçti. Osmanlı desenlerinden esinlenerek üretilen Vakko eşarp ve fularlarına bayılan Jocelyn Wildenstein, neredeyse mağazayı boşalttı.

BAVULLA EŞARP ALDI

New York'a yanında Vakko ile imzaladığı anlaşmanın yanı sıra bavul dolusu eşarp ve fularla dönen Jocelyne Wildenstein, Vakko'nun yılbaşında ABD'de ‘Jocelyne by Vakko’ markasıyla satışa sunacağı ipek baskı eşarp ve fular koleksiyonunun çalışmalarına başladı.

Kenya'da bir çiftliği bulunan ‘kedi kadın’ Jocelyne Wildenstein, Afrika'nın çok sevdiği vahşi kedilerini Vakko'nun ipek eşarpları ve fularlarında yaşatacak. Afrika'nın çitaları, jaguarları tasarımcı ‘kedi kadın’ın kaleminden çıkan 13 ana desende, Vakko kalitesiyle yılbaşında New York'lulara prestij hediyeleri kategorisinde yeni bir seçenek sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!