Kedi damda ceylanları kaçıralım

Güncelleme Tarihi:

Kedi damda ceylanları kaçıralım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2008 00:00

Ankara’da bir fuhuş çetesini dinlemeye alan polis ilginç telefon görüşmelerine tanık oldu. Operasyondan korkan çete üyesi, bir işadamını arıyor ve polise "kedi", kadınlara da "ceylan" kodunu vererek soruyor: Kedi dama çıktı, kiremitler zarar görür mü? Öyleyse ceylanları buradan uzaklaştıralım.

BAŞKENTTE 78 yabancı uyruklu kadının gözaltına alındığı fuhuş operasyonunda ilginç görüşmeler polisin dinlemesine takıldı. Bir çete üyesiyle müteahhit arasındaki görüşmede ise polis "Kedi", kadınlar da "Ceylan" koduyla yer aldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, Rusya, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan gibi ülkelerden, yüksek maaşla çalıştırmak vaadiyle Türkiye’ye getirilen genç kadınların fuhuşa zorlandığı yönünde bilgilere ulaştı. 3 ay boyunca çeteyi takip eden polis, 26 Nisan’da, "Bahar Temizliği" operasyonunu başlattı. 22 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, çetenin 19 üyesiyle 78 yabancı uyruklu kadın gözaltına alındı, 230 bin YTL nakit para ile 7 lüks otomobile el koyuldu. Liderliğini Birgül T., Kezban Ü. ve Ali A.D.’nin yaptığı fuhuş çetesinin, birçok bürokrat ve işadamına, içinde hayat kadınlarının çıplak görüntülerinin bulunduğu özel CD’ler gönderdiği belirlendi.

23 Nisan eğlencesi

Teknik izleme sırasında, bir bakanlığın Sağlık İşleri Daire Başkanı ile bir müdürünün konuşması da kaydedildi. Müdür M.Y.’nin, çete üyesi Birgül T.’ye, "Bugün 23 Nisan bize iki çocuk gönder gezdirip eğlendirelim. Başkan en güzelini istiyor. Eğer memnun kalmazsak paraları geri isteriz" derken, Birgül T. ise "Başkana söyle, bu zamana kadar gönderdiğim hangi çocuğu beğenmedi? En iyileri ona gönderiyorum. Değerini bilsin" yanıtını verdi.

Kiremitler sağlam

Polisin fuhuş operasyonu yapacağı bilgilerine ulaşan çete üyesi Ali D. de müteahhit olan bir işadamını arayarak bilgi almasını istedi. Müteahhitle şifreli konuşan Ali D., polisi "kedi" olarak adlandırdığı görüşmesinde, "Kedi dama çıktı, kiremitler zarar görür mü? Bunu acilen öğrenmem gerek. Eğer öyleyse ceylanları buradan uzaklaştıralım. Ne demek istediğimi anladın değil mi?" dedi. Soruşturma dosyasında "X Şahıs" olarak nitelenen müteahhit işadamı ise ertesi gün Ali D.’yi arayarak, "Kediler damda, ancak kiremitler sağlamda. Sen rahat ol. Problem senin kiremitlerle ilgili değil" diyerek operasyonun onlara uzanmayacağını söyledi. Sorgulamaların tamamlanmasından sonra 78 yabancı uyruklu kadın sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. "İnsan ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edilen ve aralarında Birgül T., Kezban Ü. ve Ali A.D.’nin de bulunduğu 19 çete üyesinden 13’ü tutuklandı.

2’si AIDS’li

78 kadından alınan kan örneklerinde yapılan incelemede, 2 kadının AIDS, 4 kadının ise frengi hastası olduğu ortaya çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!