KCK'da 34 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

KCKda 34 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2011 11:51

İstanbul'daki KCK soruşturması kapsamında adliyeye sevkedilen 43 kişiden 34'ü tutuklandı, 9 kişi ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında eski milletvekili Mahmut Alınak da yeralıyor.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK’ya yönelik operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen 43 şüpheliden 34’ü tutuklandı. 9 şüpheli ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılanların arasında eski DEP milletvekili Mahmut Alınak’ta var. Mahkeme tarafından serbest bırakılanlara yurtdışı çıkış yasağı konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında dün sabah, 46 şüpheli Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesine getirildi. 42’si avukat 46 kişinin sorguları dün akşam saatlerinde tamamlandı. 17 savcı tarafından sorguları gerçekleştirilen 46 şüpheliden 41’i avukat, 43 kişi tutuklama istemi mahkemeye sevk edildi.Mahkemeye sevk edilenlerin arasında eski DEP milletvekili Mahmut Alınak da yer aldı. Şüphelilerden avukat İrfan Dündar ile birlikte 3 kişi ise serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen 43 kişi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Bugün sabah saat 11.00’e kadar süren mahkeme sorgusunun ardından 43 şüpheliden 34’ü tutuklandı.34 kişiden 33'ü avukat.

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILANLARA YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI

9 şüpheli ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılanların arasında eski DEP milletvekili Mahmut Alınak’ta var. Mahkeme tarafından serbest bırakılanlara yurtdışı çıkış yasağı konuldu.

7’Sİ TERÖR ÖRGÜTÜ YÖNETİCİĞİLİ SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

Şüphelilerden Cengiz Kapmaz, Cengiz Çiçek, Emrah Emekçi, Faik Özgür Erol, Hadice Korkut, İbrahim Bilmez ve Ömer Güneş ‘silahlı terör örgütü yöneticiliği’ suçlaması ile tutuklandı.

27’Sİ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

Şüphelilerden Asya Ülker, Aydın Oruç, Bedri Kuran, Cemal Demir, Cemo Tüysüz, Davut Uzunköprü, Doğan Erbaş, Fuat Çoşacak, Hakzan Sadak, Hüseyin Çalışçı, Mehmet Bayraktar, Mehmet Deniz Büyük, Mehmet Nuri Deniz, Mehmet Sani Kızılkaya, Mensur Işık, Mizgin Fırat, Muharrem Şahin, Muhti Öztüzün, Mustafa Özarslan, Osman Çelik, Sabahattin Kaya, Serkan Erbaş, Servet Demir, Şakir Demir, Şaziye Önder, Veysel Besek ile Yaşar Kaya ise ‘silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

SİYASİ BİR DAVA SAVUNMASI

41’i avukat, 43 kişinin mahkemedeki sorgusunda suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Şüphelilerin bu soruşturmanın siyasi olduğunu belirttiği ve hukuki bir dayanağı olmadığını belirttiği ifade edildi.

Mahkemenin ardından KCK şüphelilerinin avukatları çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Serbest bırakılan şüpheliler ise kendilerini adliye girişinde bekleyen yakınları ile kucaklaştı.

'YARA ALDIK' 

Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Sema Tektaş şöyle konuştu:
“Biz avukatlar, gerçekten çok yara aldık, avukatlık mesleğine yapılmış bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Türkiye tarihinde ilk defa bu kadar büyük avukat gözaltısı ve arkasından da tutuklaması yaşandı. Dün gece süren sorgular sonunda bugün açıklandı, 8 avukat serbest bırakıldı. Toplam 33 avukat arkadaşımız tutuklandı. Sadece mesleklerini yapıyor olmaktan dolayı. Biz sorgulara girdik. Sorgularda onlara sorulan sorular, sadece meslekleriyle ilgili sorulardı, başkaca hiçbir soru yoktu. Bu büyük bir aymazlık ve hoyratlık. Türkiye hala bir demokratik hukuk devleti olma özelliğini gösterememiş durumda. biz meslektaşlarımızın yanındayız. Avukatlık mesleğini sonuna kadar savunacağız. Bu yapılanları kabul etmiyoruz.”

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’DA KCK’YA 36 TUTUKLAMA

PKK’nın gizli şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik Diyarbakır’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 43 şüpheliden 36’sı tutuklandı.

Diyarbakır’da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlandıktan sonra dün sabah adliyeye sevk edilen 43 şüphelinin ifadeleri bu sabah erken saatlere kadar sürdü. 43 şüpheliden 4’ü çıkarıldıkları savcılıkta serbest bırakılırken, 39’u tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 39 şüpheliden 3’ünü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken aralarında BDP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Ömer Önen, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tamriş ve BDP Bağlar İlçe Başkanı Ali Yüce’nin de bulunduğu 36 şüpheli 'örgüt üyesi olmak' , 'suç ve suçluyu övmek' suçlamalarıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

Bölgede KCK yapılanmasının çökertilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar sürdürülürken bu sabah Şırnak’ın İdil İlçesi’nde düzenlenen operasyonda Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Demir terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!