Kazanın sorumlusu bordo renkli Astra

Güncelleme Tarihi:

Kazanın sorumlusu bordo renkli Astra
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2002 01:39

Ankara Emniyeti, cumartesi gecesi Eskişehir yolunda dört gencin ölümüne neden olan korkunç kazaya neden olduğu öne sürülen bordo renkli Opel Astra'yı arıyor. Bu arada, kaza yapan otomobili kullanan Ali Murat Sümer'in alkol kullanmadığı anlaşıldı.

Kaza yapan otomobili kullanan Ali Murat Sümer'in arkadaşı Aras Karakelle, ‘‘Kaza olduğunda biz kendi otomobilimizle arkadan takip ediyorduk. Bordo renkli, 06 R ile başlayan bir plakaya sahip eski kasa Opel Astra marka otomobilin içindeki iki kişi bizi sıkıştırdı. Kaza bu yüzden yaşandı’’ dedi.

Kaza yapan otomobili kullanan 20 yaşındaki Ali Murat Sümer'in alkolsuz olduğu da anlaşıldı. Anadolu Ajansı eski Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Sümer'in oğlu olan Ali Murat Sümer'in annesi Nilgün Sümer de, Hacettepe Üniversitesi'nde biyokimya profesörü olarak görev yapıyor.

Bilkent Üniversitesi öğrencileri Ali Murat Sümer (20), ABD'den tatil yapmaya gelen kuzeni İlkiz Okar, aynı okuldan arkadaşı Burcu Kölay ve Gülşah Topa ile buluşup otobüsle İstanbul'dan gelen okul arkadaşları Nazire Dilek Telseren'i karşıladı. Gece 01.00'de terminalde otobüsten inen Dilek Telseren'i alan grup, My Day adlı bara gitmek için yola çıktı.

Gece 01.30 sıralarında Bilkent yol ayrımına gelindiğinde kaza yapan aracı, bordo renkli eski kasa Opel Astra marka bir otomobilin sürücüsü sıkıştırdı. Bu nedenle, Sümer'in kullandığı otomobil Bilkent köprüsüne dönemedi ve düz gitmek zorunda kaldı. Otomobil Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü önüne geldiğinde, kontrolden çıkıp önce orta refüje, sonra da ağaçlara çarpıp parçalandı.

Kazada, Ali Murat Sümer, Burcu Kölay, Nazire Dilek Telseren ve İlkiz Okar hayatını kaybetti. Aynı araçta bulunan ve omuzundan yaralanan Gülşah Topa ise tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Kazada yaşamını yitiren Burcu Kölay önceki gün, Nazire Dilek Telseren ise dün Ankara'da toprağa verildi. Ali Murat Sümer ile kuzeni İlkiz Okar'ın cenazeleri ise bugün Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa veriliyor.

BİLKENT'TEN KAZALARA ÖNLEM

Trafik kaza haberlerinde anılmaktan rahatsız olan Bilkent Üniversitesi yönetimi, kazalara karşı ciddi önlemler alıyor. Üniversite bünyesinde oluşturulan Trafik Kurulu Başkanlığı'na getirilen Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, ‘‘Üniversite içinde 50 kilometreyi aşan sürücülerin bir daha kampuse girişine izin vermiyoruz. Yedi yıldan beri üniversite sınırları içinde hiç ölümlü trafik kazası yaşanmadı’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!