Kazaların acı bilançosu: 39 ölü, 155 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kazaların acı bilançosu: 39 ölü, 155 yaralı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 03, 2004 16:04

Yurdun değişik yerlerinde meydana gelen trafik kazaları can almaya devam ediyor. 48 saatte ölenlerin sayısı 39'a, yaralananların sayısı ise, 155'e ulaştı.

Haberin Devamı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte karayollarında artan yoğunluk, aşırı hız, altyapının yetersizliği, şoförlerin yorgun ve uykusuz olarak yola çıkması, kaza sayısını da artırdı. 48 saat içinde, 39 kişi öldü, 155 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanarak tedavi altına alındı.

Gün içinde meydana gelen kazalar ise haberimiz yayına hazırlandığı sırada aşağıdaki tabloyu ortaya çıkardı. Günün ilk kazası İstanbul Ümraniye'de meydana geldi.  Ümraniye'de maddi hasarlı kaza yaptığı için duran otomobile başka bir aracın çarpması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
  Â
AA muhabirinin aldığı bilgiye, karıştığı maddi hasarlı kaza nedeniyle TEM Otoyolu Dudullu Mevkii'nde yol kenarında duran Şenol Çoban'ın kullandığı 34 LYG 66 plakalı otomobile, 34 UA 1029, plakalı otomobil çarptı.
  Â
Kazada, Çoban'ın 1 yaşındaki kızı Semanur ile kardeşi Muhammed Çoban (26) öldü. Çoban'ın eşi Şerife Çoban (26), çocukları Tayfun (10), Fatih (7) ile Solmaz (24) da yaralandı.  Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Çoban ailesinin, tatil için gittikleri memleketleri Sinop'tan döndükleri belirtildi. Kazadan sonra olay yerinden kaçan 34 UA 1029 plakalı BMW marka otomobilin sürücüsünün yakalanmasına çalışılıyor.

Haberin Devamı

NEVŞEHİR'DE  6 YARALI

Nevşehir'de meydana gelen trafik kazasında ise  6 kişi yaralandı. Alınan bilgilere göre, Güzelyurt Mahallesi Vefa Küçük Caddesi'nde, Mehmet Ali Kaygısız yönetimindeki 50 EC 655 plakalı otomobil ile Ali Osman Akdemir idaresindeki 50 EP 543 plakalı otomobil çarpıştı.
  Â
Kazada, yaralanan otomobil sürücüleri ile otomobillerde bulunan Mücahit, Veysel ve Pempe Kaygısız ile Emre Gediksiz, Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Â
KIRIKKALE'DE ZÄ°NCÄ°RLEME KAZA

Günün bir diğer kazası ise Kırıkkale'de meydana geldi. Kırıkkale-Samsun karayolunun 34. kilometresi Balışeyh İlçesi çıkışında, Ankara'dan Samsun'a giden Ali Rıza Çatan'ın kullandığı 06 RKY 32 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Ramazan Temur'un kullandığı 66 ND 086 plakalı akaryakıt tankeriyle çarpıştı. Bu sırada Samsun istikametine giden Mehmet Yıldız'ın (25) kullandığı 51 DU 396 plakalı kamyonet de kaza yapan araçlara çarpmamak için şarampole yuvarlandı.
  Â
Kazada, otomobilde bulunan Hasan Çatan (45) olay yerinde, Melek Çatan (50) ise kaldırıldığı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde öldü. Ölenlerin İngiltere'de yaşadıkları, tatil için Türkiye'de geldikleri bildirildi.
  Â
Yaralanan otomobil sürücüsü Ali Rıza Çatan (50), tankerde bulunan Ahmet Sağ, kamyonet sürücüsü Mehmet Yıldız (50), Emine Yıldız (49), Fadime (17) ve Ahmet Turan Yıldız (23) ise aynı hastanede tedavi altına alındılar. Yaralılardan Ali Rıza Çatan daha sonra hayati tehlikesi bulunduğu için Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi.

Haberin Devamı

İŞ YOLUNDA ÖLDÜLER
  Â
Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında, 4 kişi öldü. İlçenin Torul Barajı'nda çalışmak üzere inşaat alanına giden Galip Kaya yönetimindeki 29 M 1330 minibüs, Kirazlık Köyü mevkiinde, rotunun kırılması sonucu yaklaşık 260 metrelik uçuruma düştü. Kazada, Süleyman Zorlu, Cumhur Bahadır, Galip Kaya ve Yakup Öz öldü.

POLATLI: 3 ÖLÜ, 3 YARALI...
  Â
Haberimiz yayına hazırlanırkan, bir kaza haberi de Ankara'nın Polatlı İlçesi'nden geldi. Kazada, 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, E-90 karayolunun 74. kilometresinde Ömer Durmaz (43) idaresindeki otomobil, karşı yönden gelen Zikri Karaca'nın (35) kullandığı 06 PEY 78 plakalı minibüsle çarpıştı.

Haberin Devamı

Kazada, sürücüler Zikri Karaca ve Ömer Durmaz ile otomobilde bulunan Nesrin Durmaz (31) öldü. Yaralana Mehmet Hekbay Ankara Trafik, Nasuh (12) ve Neslihan Durmaz (9) ise Ankara Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

4 YARALI DA EREÄžLÄ°'DE
  Â
Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.  Murat Okut yönetimindeki 67 LA 303 plaklı midibüs, Elmatepe mevkiindeki kavşakta, Halil Acar'ın kullandığı 34 BD 3682 plakalı otomobille çarpıştı.
  Â
Kazada yaralanan sürücü Acar ile otomobildeki Sevilay, Mustafa ve Sultan Acar, Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Midibüs sürücüsü Okut, gözaltına alındı. 

DİĞER KAZALARDA 19 KİŞİ DAHA YARALANDI

Öte yandan,  Trabzon'un Vakfıkebir İlçesi'nde, Muhammet Bayram'ın kullandığı 61 HA 414 plakalı minibüs, Köprücek Köyü'nde dereye düştü. Kazada, Muhammet Bayram, Yusuf, Erol ve Fikret Elbir ile Handan Gürdal yaralandı. Yaralılar, Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Afyon'da, Yılmaz Uluçay (38) idaresindeki 03 EA 507 plakalı kamyonet, Afyon-Ankara karayolunun 65. kilometresinde, Mehmet Yazgan'ın kullandığı 16 AL 270 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada Yılmaz ve Salim Uluçay (42) ile Mehmet Yazgan yaralandı.

Sinanpaşa Mahallesi'nde de Zafer San'ın (27) yönetimindeki 03 DN 461 plakalı motosiklet, Mustafa Dursun (19) idaresindeki 03 EC 746 plakalı motosikletle çarpıştı. Kazada Zafer San ve Mustafa Dursun yaralandı.

Haberin Devamı

Emirdağ İlçesi'nde ise Hakan Ceylan (33) yönetimindeki 65 ES 501 plakalı otomobil, Hakkı Bayraktar (45) idaresindeki 27 RD 447 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Gülizar Salgıncı (20) ve Hakan Ceylan yaralandı.

Aydın'da Ayhan Dut idaresindeki plakasız motosiklet, Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça Beldesi'nde devrildi. Kazada yaralanan Ayhan Dut ile İlknur Kirazlar, Nazilli Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı.

Aydın'ın merkez Umurlu Beldesi'nde ve Buharkent İlçesi'nde meydana gelen trafik kazalarında da 4 kişi yaralandı.

Giresun'un Eynesil İlçesi'nde, Kazım Tarık Öztürk (27) yönetimindeki 28 K 6041 plakalı kamyon, İshaklı Köyü'nde şarampole devrildi. Kazada yaralanan Öztürk, Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!