Kazacı firmalara teşhir

Güncelleme Tarihi:

Kazacı firmalara teşhir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Emniyet, kaza yapan otobüs firmalarını teşhir etmeye devam ediyor. Kazacı firmaların yanı sıra, otobüs şoförlerinin adlarını ve kazanın nedenlerini açıklayan trafik yetkilileri, uygulamanın sürdürüleceğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yurdun çeşitli bölgelerinde meydana gelen trafik kazalarında kusurlu olduğu saptanan ya da kazaya karışan otobüs firmalarının isimlerini açıklamaya devam ediyor. Açıklamada, 16 Eylül 1997 günü Yalova'dan Kocaeli yönüne giden Ali Duru yönetimindeki, ‘Kamil Koç otobüs işletmesine ait 16 L 2016 plakalı yolcu otobüsünün, Bahçecik mevkiinde yaya üst geçidi bulunan yerde üst geçidi kullanmayarak, karşıya geçmek isteyen Fatma Karakaş'a çarparak ölümüne neden olduğu bildirildi.

Olayda, yaya Karakaş'ın, yaya geçidini kullanmaması, otobüs şoförü Ali Duru'nun ise meskun mahalde aşırı hızla seyretmesi nedeniyle kusurlu bulundukları bildirildi. Aynı gün İstanbul'dan Edirne'ye giden ‘Özlem Tur’a ait, Durmuş Gören yönetimindeki 34 MEC 91 plakalı otobüsün, Yaman ışıklı kavşağında, şerit ihlali sonucu, Fethiye Aksungur ve İlke Aksungur'a çarptığı kaydedildi. Kazada İlke Aksungur hayatını kaybederken, Fethiye Aksungur yaralandı. Kusurun, otobüs şoförü Gören’de olduğu bildirildi. Aynı gece, İstanbul'dan Çorlu yönüne giden ‘Fatih Tur’a ait, Cengiz Çayırdere yönetimindeki 34 YGK 92 plakalı otobüsün, benzin istasyonundan ani olarak yola çıkan, Rahmi Akın yönetimindeki 59 FV 535 plakalı özel otomobile çarptığı bildirildi. 2 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı kazanın sorumlusunun Akın olduğu kaydedildi.

PAMUKKALE'NİN SIRRI

Bu arada İstanbul'da, polisin yaptığı denetimler sırasında sürücü Muhsin Vurucuoğlu'nun alkollü olarak yakalanmasından sonra Pamukkale ile ilişkilerinin kesildiği açıklanan taşeron otobüslerden bazılarının, aynı firma adına yolcu taşımaya devam ettikleri tespit edildi. Pamukkale Turizm'le ilişkisi kesildiği iddia edilen 35 VAS 01 plakalı otobüsün önceki gün Bergama'dan saat 22.00'de hareket ederek İstanbul'a yolcu getirdiği ortaya çıktı. Pamukkale Taşımacılık Turizm Şirketi Halkla İlişkiler Koordinatörü Cemil Sunar tarafından yapılan açıklamada, alkollü sürücünün çalıştığı hatlarda bulunan ve aynı gruplara ait 15 otobüsün 11 Eylül'den itibaren firmayla alakalarının kesildiği, bu otobüslerdeki Pamukkale yazı, resim ve amblemlerinin silindiği belirtilerek bu konuda diğer firmaların da uyarıldığı ifade edilmişti. Bu otobüslerden bazıları daha sonra Metro Turizm adı altında çalışmaya başlamışlardı. Pamukkale firması yetkilileri ise 35 VAS 01 plakalı otobüsün çalışmaya devam ettiğini doğrulayarak, ‘‘Olaylar meydana geldiği sırada, bu durumda olan otobüs sahiplerinin işine son verildi. Ancak, daha sonra 35 VAS 01 plakalı otobüsün sahibinin işine haksız yere son verildiğini anladık ve onu yeniden çalıştırmaya devam ediyoruz’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!