Kaza kurbanı 3 kişiyi yaşatacak

Güncelleme Tarihi:

Kaza kurbanı 3 kişiyi yaşatacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 14:14

İlköğretim okulu öğrencisi 7 yaşındaki Fatma Sultan Tosun’un ailesi, çocuklarının karaciğeri ile böbreklerini bağışladı.

KAHRAMANMARAŞ’ta kazada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Fatma Sultan'ın karaciğeri Adana’ya, böbrekleri Kayseri’ye gönderildi.

Serintepe Mahallesi’nde 29 Ocak’ta meydana gelen kazada Akçakoyunlu İlköğretim Okulu 1’inci sınıf öğrencisi Fatma Sultan Tosun, annesi 29 yaşındaki Birgül Tosun’la Beyazıtlı Bulvarı’nda yolun karşısına geçerken bir minibüsün altında kaldı. Kazada ağır yaralanan Fatma Sultan, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanede tedaviye alınan Fatma Sultan'ın dün akşam beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine doktorlar, demir doğrama ustası baba 35 yaşındaki Ramazan Tosun’la organ bağışı konusunda görüştü. Ramazan Tosun'un onay vermesi üzerine Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, ekibiyle harekete geçti. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’nun da katıldığı operasyonla Fatma Sultan'ın karaciğeri ve böbrekleri alındı. Kızın karaciğeri, Adana'da karaciğer kanseri tedavisi gören 10 yaşındaki kıza nakledilmek üzere Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne, böbrekleri de diyaliz hastası 2 çocuk için Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.

‘HERKES ORGAN BAĞIŞLAMALI’

Kızının organlarını bağışlayan Ramazan Tosun, acılarının büyük olduğu belirterek, “Bir başkasına faydası olur diye kızımın işe yarayabilecek organlarını bağışladım. Herkese böyle bir durumda organ bağışı yapmalarını öneriyorum” dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Dr. Mehmet Ali Düzkale ise “Türkiye’de 45 bine yakın böbrek nakli bekleyen hasta var. Binlerce de karaciğer ve kalp nakli bekleyen hasta var. Trafik kazaları ve ani ölümlerde organ alabiliyoruz. Organ bağışını arttırmaya çalışıyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını diliyoruz. Çünkü organ bağışı insanları hayata döndürüyor” diye konuştu.

Fatma Sultan'ın cenazesi, yakınları tarafından alınarak Serintepe Mahallesi’ndeki evlerine götürüldü. Bir süre burada bekletilen kızın cenazesi Serintepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü Kılavuzlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!