Kayseri’de 300 yıllık ’Kar Kuyuları’ geleneği sürdürülüyor

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de 300 yıllık ’Kar Kuyuları’ geleneği sürdürülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 12:07

KAYSERİ’nin Hacılar İlçesi’nde 300 yıllık ’Kar Kuyuları’ geleneği, günümüzde de sürdürülüyor. İlçedeki evlerin bahçelerindeki kuyular, karlarla dolduruldu.

Haberin Devamı

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, il merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Erciyes dağı eteklerindeki Hacılar ilçesinin özellikle Yediağaç mevkisinde neredeyse her evin bahçesinde kar kuyusu bulunduğunu söyledi. Ekici şöyle dedi:

”Önceleri insanların su sıkıntısını gidermek için açılan kuyuların, günümüze kullanım alanı değişti. Kışın karla doldurulan kuyular, yaz sıcağında açılarak isteyenlere karla kaplı su dağıtılıyor. Gelenekten vazgeçmeyen aileler, bu kış da kuyularına kar doldurmaya başladı. Erciyes Dağı beyaza bürününce Hacılar ilçesinde ‘yaz hazırlığı’ başlıyor. Asırlardır devam eden bu gelenekle kuyular karla dolduruluyor ve yazın içme suyu olarak kullanılıyor.”

Bahçesindeki kuyuya kar dolduran Mehmet Ekici de, ”Erciyes’in eteklerindeyiz. Erciyes’e burası 5 kilometre. Kar yağdığı zaman kar atmaya başlıyoruz. Yazın da inşallah eşimizle, dostumuzla beraber içeriz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!