Kayseri’de erken nevruz kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de erken nevruz kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2008 12:59

KAYSERİ’de, Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nce düzenlenen erken nevruz kutlamasına Kocasinan İlçesi’ndeki okullar da katıldı. Nevruz ateşinin yakıldığı, demirin dövüldüğü ve yumurta kırma yarışmasının yapıldığı etkinliklerde en çok alkışı, Fatih Özel Eğitim Kurumu’ndaki zihinsel engelli öğrencilerin semah gösterisi aldı.

Arif Molu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bahçesindeki nevruz kutlamalarına, Vali Vekili Ali Mantı, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve ilçedeki okulların müdürleriyle, öğrenciler ve veliler katıldı. Okul Müdürü Ayhan Bekar, protokole ‘Börk’ dağıtırken, konuklara da nevruz şekeri ve nevruz çiçeği dağıtıldı. Türk Cumhuriyetleri’nin bayraklarının yer aldığı geçit töreninin ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören Nevruz Ateşi’nin yakılmasıyla devam etti. Nevruz ateşini yakan Vali Vekili Ali Mantı ve Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, daha sonra üzerinden atladı. Demir dövülüp, yumurta kırma yarışması yapıldı.

Nevruz kutlamasında en çok alkışı ise, Fatih Özel Eğitim Kurumu’nda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin semah gösterisi aldı. Etkinlikler ağaç dikme töreni ve nevruz yemeğiyle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!