Kaymakamlık yardım etmedi

Güncelleme Tarihi:

Kaymakamlık yardım etmedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2013 01:32

Zatürreeden ölen Ayaz bebek için inceleme yapan CHP’li Yüceer, “Muhtarın fakirlik belgesi verdiği aileye kaymakamlık yardım etmemiş” iddiasında bulundu. Kaymakam “Talep yok” demişti.

Haberin Devamı

CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi Candan Yüceer, Konya Ereğli’de zatürreeden ölen 40 günlük Ayaz bebeğin ailesine mahalle muhtarının fakirlik belgesi verdiğini; ancak Kaymakamlığın belgeyi veren aileye yardım yapmadığını iddia etti. Ayaz bebeğin ölümünü soruşturan CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer, Hürriyet’e şu iddiaları aktardı:

‘ÇİNGENE ZATEN’

“Ölümün yaşandığı mahalleye 5 ay önce taşınmışlar. 3-4 ay önce de mahalle muhtarı fakirlik kâğıdı vermiş. Kaymakamlığa başvurmuşlar, muhtar dün (önceki gün) annesine-babasına sormuş. Yardımın verilmediğini söylüyorlarmış. Belediye ve Kaymakamlıktan yardım alamamış. Eşi asker olduğu halde, asker ailelerine yapılan yardımı da imam nikâhlı olmaları sebebiyle alamamış. Hatta anneye ilgili, ‘Çingene zaten, kâğıt toplayarak geçiniyor’ denilmiş.”

‘HANİ SOSYAL DEVLET’

“Mağduriyet var, bir talep var, ihtiyaç var; ama sosyal devletimiz ortada yok. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinin yüzde 62’si sosyal yardımlaşmaya ayrılıyor; ama burada da isabetli bir yardımlaşma olmamış. Demek ki yardımlar ihtiyacı olan yerlere gitmiyor. Çocuklarımıza, insanlarımıza sahip çıkamıyorlar.”

KÖMÜR İDDİASI

Haberin Devamı

EŞME ailesinin akrabası Şevket Gezici, üzerinde vakfa ait bilgilerin bulunduğu kömürleri Ereğli’ye ilk gelindiğinde para karşılığında bir vatandaştan aldığını öne sürmüştü.

‘Sıcaktı, ceketimi çıkardım’

EREĞLİ Kaymakamı Şakir Erden, Ayaz bebeğin ailesinin ilçeye 40 gün önce geldiğini belirterek, “Vakfımıza yardım için müracaat ve talebi yok. Evde vakfımıza ait 14-15 torba kömür gördük. Soba yanıyordu. Oturduğumda çok sıcak oldu ve ceketimi çıkardım” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!