Kaymakam: DTP'li başkan memnun olsa kahrımdan ölürdüm

Güncelleme Tarihi:

Kaymakam: DTPli başkan memnun olsa kahrımdan ölürdüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2007 16:00

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Kaymakamı Mustafa Altınpınar ile DTP'li Belediye Başkanı Abdullah Akengin arasındaki anlaşmazlığın sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Dicle ilçesinde 2 yıldan buyana kaymakamlık görevi yürüten Altınpınar ile Belediye Başkanı Akengin arasındaki sorun, Kaymakam Altınpınar'ın kendi konutu ile belediye başkanının yaşadığı konut arasına duvar örmesiyle yeniden gündeme geldi.

“ARAMIZA DUVAR ÖRDÜ”

Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Kaymakam Altınpınar ile göreve geldiği günden bugüne kadar bir türlü görüşemediğini öne sürdü.

Akengin, böylesi hassas bir ilçeye, Altınpınar'ın kaymakam olarak görevlendirilmesinin Dicle halkı için dezavantaj olduğunu savunarak, “Kaymakam, aramıza duvar ördü. Benim konutum ile kendi konutu arasına duvar yaptırdı. Tabi ki bu onun takdiridir. Kaymakam aynı ortamda olmamızı istemiyor. Son olarak bir törende karşılaştık elimi tokalaşmak için uzattım. Ancak o elimi tutmadı” dedi.

“BAŞKAN BAŞARISIZ”

Haberin Devamı

Kaymakam Altınpınar ise, belediye başkanının konutu ile kendi konutu arasına örülen duvarın polemik konusu olmaması gerektiğini söyledi.

Altınpınar, belediye başkanının, başarısızlık ve yetmezliğini, ilçe halkının gözünden kaçırmak için kendisiyle ilgili basına açıklamalar yaparak gizlemeye çalıştığını ifade ederek, “Başkanı bazı basın organlarına, (Altınpınar geldiğinden beri biz rahat yüzü görmedik) şekilinde açıklamalarda bulunmuş. Bir DTP'li belediye başkanı benden memnun olsaydı, kahrımdan ölürdüm” dedi.

HALI SAHA SORUNU MAHKEMELİK OLDU

Kaymakamlık ile Belediye arasındaki sorun ilk olarak 2005 yılında Dicle Belediyesi'nin düzenlediği futbol turnuvasında ortaya çıktı.

İlçe Özel İdaresine ait halı sahada turnuva düzenlemek isteyen belediyeden ücret talep edildi. Bunun üzerine belediye, halı sahanın ruhsatsız olduğunu gerekçe göstererek, cezai işlem uygulamak istedi. Halı saha görevlileri bunun üzerine kapıya, “Halı saha kapalıdır” yazısı astı.

Ardından turnuvanın aynı halı sahada oynanması üzerine İlçe Özel İdaresi, kapalı olan halı sahanın kilidi kırılarak kamu malına zarar vermekten dolayı turnuvayı organize eden Dicle Belediyesi Kültür İşleri Şube Müdürü İsmail Akdağ hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Hakkında dava açılan Akdağ ise halı sahanın kilidini kırmadığını savunarak, ”Halı sahanın kapalı olduğunu bilmiyorduk. Biz oraya gittiğimizde halı sahanın kapısı açıktı. Bizde turnuvanın kalan maçlarını oynadık” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!