Kayıp turist hala bulunamadı

Güncelleme Tarihi:

Kayıp turist hala bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2010 13:07

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nden Fethiye'ye giden, içinde İspanyol ve Portekiz 18 yolcu ile 5 mürettebatın bulunduğu ‘Kayhan 9' adlı ahşap teknede çıkan yangında kaybolan İspanyol turist 80 yaşındaki Talama Galves Petersen'ı arama çalışmaları devam ediyor. Yangından kurtarılan diğer 17 turistin ülkelerine gönderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Marmaris'ten 9 İspanyol ve 9 Portekizli yolcusu ve 5 mürettebatıyla birlikte dün saat 18.00 sıralarında Fethiye'ye doğru mavi yolculuğa çıkan ‘Alesta Yatçılık' sahibi Hikmet Selçuk'a ait, kaptanlığını 52 yaşındaki Sait Akıncı'nın yaptığı ‘Kayhan 9' isimli ahşap tekne, Dalaman açıklarında Kapıdağ Yarımadası'daki Nar Adası Mevkii'nde yanarak battı. Göcek açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik botu ile Fethiye ve Marmaris’ten gelen Sahil Güvenlik ekibi ve orman yangını söndürme helikopteri kısa sürede bölgeye ulaşarak yangına müdahale ederken kazazedeleri denizden topladı. Yangın kısa sürede söndürülürken, 17 turist ile 5 mürettebat kurtarıldı. Ancak, yolculardan İspanyol kadın turist Talama Galves Petersen bulunamadı. Kurtarılan 5 mürettebat ile 17 turist Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. Turistlerden vücutlarında ikinci derecede yanıklar bulunan Portekizli 42 yaşındaki Balone Froza, 16 yaşındaki Enes Froza ve İspanyol 47 yaşındaki Maria Galvez ambulanslarla götürüldükleri Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavi edildi. Yattan kurtulan 17 turist, ilçedeki otellere yerleştirildi. Kaybolan İspanyol turist Petersen'u arama çalışmaları bugün de devam ediyor. Tekneden kurtarılan turistlerin ise ülkelerine gönderilmesi için çalışmalar başlatıldı.

ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR

Batan teknenin sahibi Alesta Yatçılık Sahibi Hikmet Selçuk, yangının teknenin ön kamarasındaki elektrik kontağından çıktığını sandıklarını söyledi. 1 turist dışındakileri kurtarmayı başardıklarnı belirten Selçuk, “Teknenin kamarasında kalan ve aşırı kilolu olan Talama Galves Petersen'ı tekneden çıkarmak için mürettebat büyük çaba sarfetmiş. Yangın bir anda tekneyi sarınca yolcular denize atlayarak ancak kendini kurtarabilmiş. Kaybolan turistimizi arama çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Diğer turistlerin ülkelerine transfer çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Selçuk, “Turistlerin teknelerde bulunan bütün eşyaları da battığı için pasaport işlemleriyle ilgileniyoruz. Yolcularımızı bugün ülkelerine göndermeye çalışacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!