Kayıp Kübra vahşetin şüphelisiymiş

Güncelleme Tarihi:

Kayıp Kübra vahşetin şüphelisiymiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2021 07:00

Diyarbakır Bismil'e 17 kilometre uzaklıktaki Tatlıçayır köyü mevkisinde 5 Kasım’da köylüler arazide Mehmet Berat Kağanarslan’ın (26) cesedini buldu. 22 Ekim’de ailesi tarafından kayıp başvuruş yapılan Kağanarslan’ın öldürülüp cesedinin yakıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada jandarma suç araştırma timi, 14 şüpheli tespit etti. Düzenlenen eşzamanlı operasyonla 11 şüpheli adreslerinde yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 7’si tutuklandı, 4’ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Şüphelilerinden S.Ç.’nin 15 Kasım’da silahla vurularak öldürüldüğü tespit edildi, bir şüphelinin yurtdışına çıktığı, diğer şüphelinin ise mayıs ayında marketten ekmek alıp dönerken kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradığı beyanıyla basında gündem olan Kübra Ekin (22) olduğu belirlendi.

BİR DAHA DÖNMEDİ

Kübra Ekin, 13 Kasım’da birlikte yaşadığı annesi Rahime Özdemir'e “Alışverişe gidiyorum” diyerek evden ayrıldıktan sonra sırra kadem basmıştı. Kızının bulunmasını isteyen Özdemir, soruşturmanın etkin yürütülmesi için Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’ne başvurmuştu. Basına da yansıyan olay sonrası Kübra’nın bulunması için özel ekip kurulmuştu.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmada, Kübra’nın, Mehmet Berat Kağanarslan cinayetinin asli şüphelilerinden, tutuklanan F.F. ile birlikte 9 Kasım’da pasaport müracaatı yaptığı ve Ergani ilçesinde olduğu tespit edildi. En son Hazro ilçesi civarında görüldüğü bildirilen Kübra’nın yurtdışına kaçan şüpheliyle birlikte gittiği değerlendiriliyor.

Kayıp Kübra vahşetin şüphelisiymiş

TEŞHİS EDEMEMİŞ

Bu arada, Kübra Ekin’in kıyafetinden dolayı saldırıya uğradığını beyan etmesi üzerine polis ekiplerince yapılan çalışmayla şüpheli olarak tespit edilen Ö.A.’nın yakalandığı da ortaya çıktı. Fakat Kübra teşhiste, “O olup olmadığını bilmiyorum” deyince Ö.A.’nın serbest bırakıldığı ifade edildi. Kübra Ekin’in bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!