Kayıp altı çocuk 15 saat sonra ormanda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp altı çocuk 15 saat sonra ormanda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 00:00

Karda oynamak için ormana giden altı çocuk kayboldu.

Haberin Devamı

İŞTE KAYBOLAN O ÇOCUKLAR

700 kişiden oluşan jandarma komando ve özel harekât timleri, çocukları 15 saat sonra buldu. Askerler birini köpeğine, diğerlerini ise birbirine sarılmış olarak buldukları altı çocuğu, parkalarına sararak indirildi.

HATAY Üçgedik Köyü’nden karda oynamak için evlerine dört kilometre uzaklıktaki ormanlık alana giden ancak yollarını kaybeden altı çocuk, 15 saatlik arama sonucu bulundu. Üçgedik Köyü’ndeki okulda okuyan öğrenciler Süleyman Gürbüz (15), Süleyman Numan Gürbüz (10), Hüseyin Can Özcan (9), Halil Doğru (9), Bünyamin Gürbüz (7) ve Harun Doğru (6), önceki gün 16.00 sıralarında karda oynamak için Amanos Dağları’na doğru yola çıktı.

Hava kararınca

Karlı bölgeye ulaşmadan Süleyman Numan Gürbüz, Sivas kangalı cinsi ‘Sivas’ adlı köpeğiyle kayboldu. Diğer beş çocuk da onu aramaya çıktı. Ancak birbirlerine ulaşamayan ve havanın kararması üzerine yollarını kaybeden çocuklar, ormanlık alanda kaldı. Aileler çocukları eve dönmeyince durumu jandarmaya bildirdi. Bölgeye sevk edilen iki tabur asker, köylülerle birlikte ormanlık alanı aradı.

Köpeğine sarıldı

Haberin Devamı

Gruptan kopan Süleyman Numan Gürbüz, sıcaklığın 0 dereceye kadar düştüğü Amanos Dağları’nda gece köpeğine sarılıp uyudu. Diğer çocuklar da ağaç dallarını kopartıp üzerlerine örtü ve birbirlerine sarılarak uykuya daldı. Arama ekipleri ilk olarak Süleyman Numan Gürbüz’e, ardından da ona 100 metre uzaklıktaki diğer çocuklara dün sabah 07.00 sıralarında ulaştı. Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak, çocukları 700 kişiden oluşan komando ve özel harekât timleriyle aradıklarını belirterek, “Askerler dağlık bölgeden çocukları parkaların içine alarak indirdiler” dedi. Soğuktan etkilenen ve hastaneye kaldırılan çocukların hayati tehlikesi yok.

Köylüleri duyduk

Süleyman Numan Gürbüz, “Kaybolunca köpeğim ‘Sivas’a sarılıp uyudum. Hepimizin kıyafetleri kalındı. Diğer arkadaşlarım da üzerlerine ağaç dalı örtüp battaniye yapmışlar. Birbirlerine sarılıp uyumuşlar. Hava çok da soğuk değildi. Gece hiç korkmadım. Köpeğim beni yalnız bırakmadı” dedi. Çocuklardan Süleyman Gürbüz de şunları söyledi: “Bizi arayan köylülerin sesini duyduk, ama dayak yiyeceğimizden korktuğumuzdan yanıt veremedik. Sonra da pişmanlık duyduk. Asker amcaların bizleri bulmaları ve parkalarını bizlere vermelerini hayatım boyunca unutamayacağım.”

Asker amcanın şefkati

Haberin Devamı

Çocukları bulmak için iki tabur jandarma ile özel harekât timleri seferber oldu. Çocukların sağlık durumunda endişelenecek bir şey
yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!