Kayan TIR trafiği 10 saat durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Kayan TIR trafiği 10 saat durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 12:29

MUŞ- Diyarbakır karayolunda, kayan bir TIR’ın yolun kenarlarında oluşan kardan duvarlar arasında sıkışması nedeniyle, trafik 10 saat durdu. Ekiplerin 5 saatlik çalışması sonucu kayan TIR kurtarılırken, yol ulaşıma açılarak, saatlerdir bekleyen araçlar hareket etti.

18 Şubat’ta kapanan Muş-Kulp-Diyarbakır karayolu trafiğe açılmasının üzerinden bir gün geçmeden yeniden kapandı. Diyarbakır’dan Muş’a haraket eden, Serdar Kılıç yönetimindeki 68 AL 178 plakalı TIR, Diyarbakır İl sınırında rampayı çıkarken kaydı ve yolu kapattı. Gece yarısı kardan duvarlarla çevrili yolda sıkışan TIR, ulaşımın tamamen durmasına yol açtı. Her iki tarafta araç sayısı sürekli atarken, Karayolları 113’üncü Muş Şube Şefliği ekipleri çalışmalara başladı. Greyderlerle önce kardan duvarlar yıkıldı ardından da yolda genişletme yapıldı. Yaklaşık 5 saatlik çalışma sonucu kurtarılan TIR, Muş’a hareket ederken, 10 saat kadar bekleyen araçlar da konvoylar halinde Muş ve Diyarbakır’a doğru hareket etti.

6 KİŞİ YARALI

Öte yandan Diyarbakır’dan Muş’a giden Necati Arafatoğlu, yönetimindeki 49 AL 797 plakalı otomobil ile Keklik Çeşmesi Mevkii’nde kaza yaptı. Karayolundaki aşırı buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada, sürücü Necati Arafaoğlu ile yolculardan Abdulselam Kişi, Nuriye, Mustafa, Zeynep ve Şeymanur Çelik yaralandı. Yaralılar, kaza yerine çağrılan ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi Acil Sevisi’ne kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!