Kayak merkezlerindeki son durum

Güncelleme Tarihi:

Kayak merkezlerindeki son durum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2010 14:13

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı, kayak merkezlerine de hareket getirdi. Ulusağ ve Kartalkaya'da kar kalınlığı 55 cm'e ulaşırken, Kartepe'de 1 metreyi buldu.

Haberin Devamı

Uludağ'da iki günden bu yana aralıklarla devam eden yağışla birlikte kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı. Kar yağışı sezon hazırlıkları yapan otelcileri sevindirdi. Yağışın devam ettiği Uludağ'da hava sıcaklığı da sıfırın altında 10 dereceye düştü. Kar yağışının yarın da devam edeceği bildirildi.

İki günde yağan yardım metrelik kar sayesinde pistlerin kayak yapmaya elverişli hale geldiği belirtildi. Uludağ'daki birinci ve ikinci bölgede 5 bin yatak kapasitesine sahip 17 otel bulunuyor. Otellerin büyük bölümü sezonu 15 Aralık'ta açacak.

Kartape'de kar kalınlığı 1 metreye ulaştı

KOCAELİ'nin en yüksek kesimi olan 1850 metre yüksekliğindeki Kartepe'de iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı, otel bölgesinde 1 metreye ulaştı. 12 kayak pisti bulunan otelde 2 kayak pisti açıldı.

Haberin Devamı

The Green Park Otel Kurumsal İletişim Müdürü Birol Aydın, Kartepe Otel kayak tesisleri bölgesinde yoğun kar yağışı olduğunu söyledi. Açılan iki kayak pistinin kışsporları severlerin akınına uğradığını söyleyen Birol Aydın, “Kar kalınlığı 80 santimetreyi geçtikten sonra pistleri normal şartlarda açabiliyoruz. Kar kalınlığı 1 metreyi geçtiği için şuan da iki pistimizi açtık. Önümüzdeki günlerde de diğer hazır olan pistlerimizi de açacağız” dedi.

Palandöken'e beklenen kar düştü

Kış turizminin gözde mekanlarından Palandöken Dağı da nihayet beyaza büründü. Tipi ve fırtınanın etkili olduğu Palandöken'de kar kalınlığı 20 cm'e ulaştı.

Dün gece başlayan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Çeşitli seminer ve kamp için Palandöken'deki otellere gitmek isteyen çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. Araçların çıkamadığı Palandöken'e vatandaşlar yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Çekiciler yolda kalan araçları kurtarmaya çalışırken, trafik polisleri dağa giden araç sürücülerini zincir takmaları konusunda uyardı. Palandöken Dağı'ndaki otellere ait köpekler de dışarı çıkarak saatlerce karda oynadı.

Davraz’da kayak heyecanı başlıyor

Kış turizminin önemli merkezlerinden Isparta'daki Davraz Kayak Merkezi'nde yeni sezon başlıyor. Kar kalınlığı oteller bölgesinde 1 metreye, telesiyejlerin olduğu noktada ise 1.5 metreye ulaştı.

Haberin Devamı

Kar yağışının başlamasıyla mutlu olduklarını belirten Sirene Davraz Oteli Halkla İlişkiler Müdürü Gözde Çağlar, “Kar yağışı inşallah bu şekilde devam eder de dolu dolu bir kayak sezonu geçiririz. Şu an burada yağış devam ediyor. Durduğu an pistlerde ezme çalışması başlatacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!