Kayak merkezlerinde kar kalınlığı

Güncelleme Tarihi:

Kayak merkezlerinde kar kalınlığı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 11:09

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinde yoğun kar yağışı işletmecilerin yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı

ULUDAĞ

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı.
Hava sıcaklığının eksi 4 dereceye düştüğü Uludağ'da açık havaya rağmen, zaman zaman sisin etkili olduğu belirtildi.
Uludağ'da gün içinde bir ara kar yağışı beklenirken, yağışın yarın tamamen kesileceği bildirildi.

KARTEPE

 

Kocaeli Samanlı Dağları'nın zirvesi olan Kartepe'de kar kalınlığı 60 santimetre olarak ölçüldü. Uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 18 kayak pisti bulunan Kartepe'de tek konaklama merkezi olan beş yıldızlı, 250 oda, 50 apart ve 800 yatak kapasiteli otelin, yüzde 70'nin dolduğu belirtildi. Hafta sonu yoğun kar yağışı beklendiği, kar kalınlığının 80 santimetreye ulaşması halinde ilk etapta 2 pistin açılacağı, karın yoğunluğuna bağlı olarak 10 pistin daha devreye alınacağı kaydedildi.

 

Haberin Devamı

KARTALKAYA

 

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da birkaç gündür aralıklarla yağan kar yağışının ardından kar kalınlığı 65 santimetreye ulaştı. Kar yağışı, aralıklar devam ediyor. Kartalkaya'da kayak sezonu 15 Aralık'ta açıldı. Kayak merkezinde bulunan oteller, sezonun açılmasıyla birlikte müşteri almaya başladı. Sezon açılışı yapan otellerin yetkilileri, ''Bu yıl sezon biraz geç açıldı. Sezonu açmak için kar yağışı bekledik. Hafta sonu yoğunluğun artmasını bekliyoruz'' dediler.

 

ERCİYES

Erciyes Kayak Merkezi'nde, kar kalınlığı 35 santimetre olarak ölçüldü. Kayakevi yetkilileri, pistlerdeki kar miktarının kayak yapmak için henüz yeterli olmadığını bildirdi. Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak sezonu geçen yıl 24 Aralık'ta açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!