Kaya'dan Erken Mumcu'ya tazminat davasına ret

Güncelleme Tarihi:

Kayadan Erken Mumcuya tazminat davasına ret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2005 20:32

Milletvekilliği döneminde CHP'den AK Parti'ye geçen ve daha sonra istifa eden Cemal Kaya'nın, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu aleyhine “pazarlıkla parti değiştirdiği” şeklindeki sözlerinden dolayı açtığı 200 bin YTL'lik manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Kaya'nın avukatı Mehmet Rasim Kuseyri, Mumcu'nun 2 Nisan 2005 tarihindeki parti kongresinde “CHP'den AK Parti'ye milletvekili geçişlerinin pazarlık ve ihale karşılığında yaşandığı” sözleriyle Kaya'nın kişilik haklarını ihlal ettiği ve hakarette bulunduğu iddiasıyla manevi tazminata karar verilmesini talep etti.

Mumcu'nun avukatları Aydın Akpınar, Erden Er ve Atilla Metin, müvekkillerinin söz konusu konuşmayla Kaya'nın şahsını hedef almadığını, Kaya'nın adını kullanarak kişilik haklarına saldırmadığını, bu nedenle tazminat isteminin yersiz olduğunu savundu.

Yargılama sonunda manevi tazminat talebini reddeden Yargıç İsmail Demirtaş, kararının gerekçesinde, tarafların siyasetçi olmaları nedeniyle birbirlerini sert de olsa eleştirebileceklerini kaydetti.

Mumcu'nun konuşmasının eleştirel olduğu belirtilen gerekçeli kararda, siyasetçilerin bu tür sözlere katlanma zorunluluğu ve Kaya'nın adının konuşmada geçmediği gerekçesiyle davanın reddine karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!