Katliamın ertesi günü bir aradalar

Güncelleme Tarihi:

Katliamın ertesi günü bir aradalar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2013 01:44

Mısır’ın geçici başbakanı Hazem El Biblavi, darbe karşıtlarının oturma eylemi yaptığı meydanlara yapılan kanlı operasyonları savundu.

Haberin Devamı

Başbakan El Biblavi, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada “Harekete geçmekten başka seçeneğimiz yoktu” dedi. El Biblavi bu kararı almanın “kolay olmadığını” ve hükümetin öncelikle arabuluculuk girişimlerine şans verdiğini söyledi. El Biblavi, “Olayların kendine saygısı olan herhangi bir devletin kabul edemeyeceği bir noktaya ulaştığını gördük” derken anarşinin yayıldığını, hastanelere ve karakollara saldırılar düzenlendiğini söyledi.

BM GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANDI

El Biblavi, Rabiatül Adeviye ve Nahda meydanlarına müdahale sırasında polisin sağduyulu davrandığını öne sürerek, emniyet teşkilatına teşekkür etti. El Biblavi ve İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah El Sisi ile görüşmesi öncesi Mısırlı güvenlik güçlerinin yetkililerinin elini sıkarak kutladı. Bu arada BM Güvenlik Konseyi’nin basına kapalı toplantısında Mısır konuşuldu. Toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!