Katliamcı çetenin elebaşı Derya

Güncelleme Tarihi:

Katliamcı çetenin elebaşı Derya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜYÜKÇEKMECE'de para için kaçırdıkları beyaz eşyacılar Mesut Yaşar ve Eyüp Marangoz'u vahşice katlettikten sonra, suç ortakları Kemal Bartık'ı da öldüren şebekenin elebaşısı 30 yaşındaki Derya Sudun ile 7 adamı, her yerde aranıyor.

Çete mensuplarının, Yaşar ve Marangoz'un beraberlerinde getirdikleri 5 milyarı alıp son anda Hikmet Toptaş'la kaçmayı başaran Haluk Şimşek'in banka hesabından da 2 milyar 300 milyon lira çektikleri anlaşıldı.

Suç ortağı Kemal Bartık, cinayetlerden rahatsızlığını dile getirince, Derya Sudun'un talimatıyla Avcılar'da öldürüldüğü tahmin ediliyor. Bartık'ın cesedi piknik alanında bulunmuştu.

Yeni yılın üçüncü günü Büyükçekmece'ye bağlı Kıraç Beldesi'ndeki Sanayi Sitesi'nde işlenen cinayetin karanlık yönleri aydınlandıkça, çetenin korkunç yüzü ortaya çıktı. Fatih'te İrem Spot isimli mağazalarında beyaz eşya alım satımı yapan Mesut Yaşar ve Eyüp Marangoz, Derya Sudun'la 50 milyar liralık eşyasını almak için buluştu.

Kendisini şirketin genel müdürü olarak tanıtan Derya Sudun, satılık eşyaların, Büyükçekmece'nin Kıraç Beldesi'ndeki depoda olduğunu söyledi. Derya Sudun, resmi kayıtlarda, şirketin sahibi olarak görünen ağabeyi Nuri Sudun, çete mensubu Kemal Bartık ile Mesut Yaşar, Eyüp Marangoz, Hikmet Toptaş ve Haluk Şimşek, iki ayrı otomobille, Kıraç'taki deponun yolunu tuttu. 7 kişi, Çatı İhtisas Sanayi Sitesi'ndeki depoya gitti. Derya ve Nuri Sudun ile Kemal Bartık ve depoda kendilerini bekleyen 6 adamları, beyaz eşya satma bahanesiyle depoya getirilen 4 kişiye silahlarını çektiler.

Çete mensupları, ellerini arkadan kelepçeleyip ağızlarını bantladıkları Mesut Yaşar ile ortağı Eyüp Marangoz'u asma katta 'sorguya' alırken, Hikmet Toptaş ve Haluk Şimşek'i de bir üst kata çıkararak bağladılar. Ortakların cebindeki 5 milyarı alan çete mensupları, Haluk Şimşek'ten, Üsküdar Akbank'taki parasını, Avcılar Akbank'a, Fatma Çakırhan adına havale ettirmesi talimatını verdiler. Şimşek'in telefon talimatıyla havale ettiği 2 milyar 300 milyon lirayı, Avcılar Akbank şubesine Fatma Çakırhan sahte kimliğiyle başvuran Derya Sudun, geçtiğimiz salı günü çekti.

Beyaz eşya satıcısı arkadaşları Mesut Yaşar ile ortağı Eyüp Marangoz'la birlikte tuzağa düşürülen Hikmet Toptaş ve Haluk Şimşek, salı gecesi, bileklerindeki alüminyum kelepçeleri kırmayı başardılar. Geceyarısı deponun penceresinden aşağı atlayarak jandarmaya sığındılar ve olayı anlattılar.

Olay yerine giden jandarma ekipleri, Mesut Yaşar ile Eyüp Marangoz'un, tuvaletteki cesetleriyle karşılaştı. Elleri kelepçeli, ağızları da bantlı olan Yaşar ve Marangoz'un, boğazlarının komando bıçağı ile kesildiği, kalplerine de birer kurşun sıkıldığı görüldü.

Olayın ortaya çıkmasından 14 saat sonra Avcılar Firuzköy İskeçe Caddesi üzerindeki Paşaeli Piknik Alanı'nda, kafasında bir kurşun deliği ile ölü bulunan Kemal Bartık'ın, çete mensubu olduğu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!