Katkı verenin elini öperim

Güncelleme Tarihi:

Katkı verenin elini öperim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2009 00:00

Başbakan Yardımcısı Çiçek, Kürt açılımına herkesin katkısı beklediklerini söyleyerek, “Şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine kim ‘Katkı vereceğim, söz söylemek istiyorum’ diyorsa vallahi elini de öpmeye, ayağına gitmeye de hazırım” dedi. Çiçek, sorunun Anayasa’nın ilk 3 maddesi çerçevesinde çözüleceğini belirtti.

BAŞBAKAN Yardımcısı Cemil Çiçek, “Sorunun çözümü için kim katkı vereceğim diyorsa, vallahi elini de öpmeye hazırım, ayağına da gitmeye hazırım” sözleriyle muhalefete Kürt Açılımı mesajı verdi. İşveren Sendikası İNTES’in toplantısına katılan Çiçek, “Hiç kimse tereddüt etmesin bu sorun Anayasa’nın ilk 3 maddesi çerçevesinde çözülecek” diyerek, şöyle konuştu:

PKK’ya dış destek

Dünyanın muhtelif yerlerinde birçok terör örgütü var. PKK’nın arkasındaki dış destek bunların tamamından daha fazla. Bu destek para ve eleman temini, eğitim desteği vererek, sığınmacı olarak kapılarını açıp, propaganda desteğiyle oluyor. Hiçbir terör örgütü, dış destek olmadan, varlığını sürdüremez. GAP-Atatürk Barajı’nın öz kaynakla tamamlanması için Özal döneminde Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi kuruldu. Sonra Eruh ve Şemdinli eylemiyle PKK terörü başlatıldı.

Yöntem değişmeli

1984-2009 arasındaki 25 senede 15 hükümet değişti. 2009’da bu mesele bilinen yöntemlerle çözülememişse, ‘Bu işi gündelik siyasete alet etmeden birlikte, elbirliğiyle yaparız’ diyebilirsek, iş yoluna girer. Madem ki hepimizin yüreği yanıyor, kimin ne katkısı olacaksa, bunu bir protokol meselesi yapmadan, ‘Sen geldin, ben gittim, sen şöyle, ben böyle dedim’ demeden, ne diyeceksek yüz yüze diyelim.

Tutun ki yöntem yanlış ama iyi niyetli yapmaya çalışıyorum. İyi niyetle şu kan dursun istiyorum. Birbiriyle yüzyıl savaşanlar AB’de birleştiler. Bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız. Bu işi sen-ben meselesi yapmadan oturup, partiler üstü milli bir mesele anlayışıyla çözmemiz gerekiyor.

Katkı bekliyoruz

Mübarek günde şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine kim ‘ben bu sorunun çözümünü biliyorum, katkı vereceğim, ben bu konuda söz söylemek istiyorum diyorsa’ vallahi elini de öpmeye, ayağına gitmeye de hazırım. Hükümet olarak biz meseleye böyle bakıyoruz. Bu noktada herkesin katkısını bekliyoruz. Söylediklerimizde yanlış, eksik olabilir. Onun için herkesin kapısını çalmaya çalışıyoruz. Hiç kimsenin de şundan tereddüdü olmasın, bulunacak çözüm, Anayasa’nın ilk 3 maddesinde ifade edilen çerçevede, üniter devlet yapısı içinde olacaktır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!