Katiliyle babası yemekte buluşmuş

Güncelleme Tarihi:

Katiliyle babası yemekte buluşmuş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 15:35

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Göcek Beldesin'de, araç park yeri yüzünden çıkan tartışmada tabancayla vurularak öldürülen 31 yaşındaki Demokan Özkaynak'ın işadamı babası Bilgin Özkaynak ile cinayet şüphelisi turizmci Burhan Ataalp'in 1.5 ay önce akşam yemeğinde biraraya geldiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

DEMOKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Öldürülen Demokan Özkaynak'ın, festival alanında sahneye çıkan Fedon'un 3- 4 şarkısı dinledikten sonra Marmaris'teki evine dönmek üzere aracının bulunduğu otoparka gittiği gittiği öğrenildi.

Yacht Marin'in sahibi ve Halikarnas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Özkaynak'ın oğlu Demokan Özkaynak, geçen cumartesi gecesi arkadaşı 35 yaşındaki Levent Bakıray ile birlikte Uluslararası Gourmet Riders Festivali'ne katılmak üzere Marmaris'ten, Fethiye ile Göcek arasındaki Günlüklü Koyu'na gitti. Koyda araç parkı yüzünden The Bay Otel'in sahibi turizmci 52 yaşındaki Burhan Ataalp'ın koruması 51 yaşındaki Nihat Polat'la tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce olaya The Bay Otel'in sahibi Burhan Ataalp de karıştı ve karşılıklı silahlar çekildi.

Kavgada Demokan Özkaynak ve arkadaşı Levent Bakıray tabancayla açılan ateşle ağır, otel sahibi Ataalp'in koruması Nihat Polat da itiş- kakışta hafif yaralandı. Çağrılan ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaralıdan Demokan Özkaynak, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak öldü. Durumu kritik olan Levent Bakıray da Antalya'ya sevk edilirken Nihat Polat ayakta tedavi gördü.
Jandarma tarafından gözaltına alınan The Bay Otel'in sahibi Burhan Ataalp ile koruması Nihat Polat sorgularından sonra Adliyeye sevk edildi. İfadesinde, “Onlar bize silah çekince, biz de karşılık verdik, kendimizi koruduk” diyen Burhan Ataalp, cinayet suçundan tutuklanarak Fethiye Cezaevi'he gönderildi. Nihat Polat ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OTELDE AKŞAM YEMEĞİ

Göcek'teki Günlüklü Koyu'nda 11- 13 Haziran tarihleri arasında yapılan Uluslararası Gourmet Riders Festivali'ni organize eden Marmaris Motor Kulübü'nün (MARMOK) Başkanı Güneş Karaçetin, festival gecesi yaşananları anlattı. Festivali daha önce iki kez Datça'da ve bir kez de Marmaris'te düzenlediklerini belirten Karaçetin, şunları söyledi:

“Bu yıl farklı bir yer olması açısından Günlüklü Koyu'nu tercih ettik. Ben festival için sponsorluklar aramaya başladım. Bu tür organizasyonlara destek olduğunu bildiğim için Marmaris Yacht Marin'in sahibi Bilgin Özkaynak'ın yanına gittim. Festivali kendisine anlattım. Festivalin yapılacağı alanı söyledim. Burhan Bey'i yakından tanıdığını söyledi. Sponsor olmayı seve seve kabul etti. Hatta festival yapılmadan 1.5 ay önce Burhan Ataalp, Bilgin Bey ve eşi, ben ve eşim hep birlikte otelinde yemek yedik. Herhangi bir sorun yaşanmadı. Son derece güzel bir yemek oldu.”

SAHNEDE PLAKET ALDI

Öldürülen Demokan Özkaynak'ın, efendi, saygılı ve çok hoşgörülü olduğunu belirten Güneş Karaçetin, olay gecesi yaşananları ise şöyle anlattı:

“Festival günü geldiğinde Bilgin Bey işleri dolayısıyla gelemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine Demokan Özkaynak'la festival alanında buluştuk. Saat 21.00 gibi festival alanında bulunan karavanda kendisiyle sohbet ettik. Daha sonra sahneye Fedon çıktı. Fedon'un 3- 4 parçasını dinledi. Daha sonra bana ‘Ben daha fazla kalamayacağım, gitmem gerekiyor’ dedi. Ben sahneye çıktım. Kendisine çok teşekkür ettim ve teşekkür plaketini verdim. Plaketini aldıktan sonra kendisi de bizlere çok teşekkür etti. Bu tür organizasyonlara her zaman destek olacağını belirtti. Sahneden indi ve aracının bulunduğu otoparka doğru gitti. Daha sonra silah sesleri duyduk. İnsanlar otoparka doğru koşturmaya başladı. Olay yerine gittiğimde Demokan Özkaynak yerde yatıyordu. Hala hayattaydı. Yalnızca karnından 1 kurşun yemişti. Hastaneye kaldırıldığında ölmüş.”

Bilgin Özkaynak'ın eşinin ilk kocasından olan Demokan Özkaynak'ın kısa süre önce ‘Eren’ olan soyadını mahkeme kararıyla değiştirdiği, babasının işlerin bir bölümünü Demokan'a devrettiği öğrenildi.

Turizmci Burhan Ataalp'in ise DYP eski Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz'un dünürü olduğu belirtildi.

Diğer yandan, kavgada aldığı tek kurşunla yaralanan Levent Bakıray, tedavi edildiği Marmaris Özel Ahu Hetman Hastanesi'nden bu sabah taburcu oldu.

Haberin Devamı

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haberin Devamı

Demokan Özkaynak için Bostancı’daki Kuloğlu Camii’nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene Özkaynak’ın babası işadamı Bilgin Özkaynak, annesi Filiz Özkaynak, kardeşleri Bora ve Bilgin Özkaynak, nişanlısı Gül Sönmez, yakınları, sevenleri katıldı. Cenaze töreninde ayrıca MHP İstanbul Milletvekili Ali Torlak, sanatçılar Metin Şentürk ve Oktay Kaynarca ile yapımcı Birol Güven de bulundu.

Anne Filiz Özkaynak ile Demokan Özkaynak’ın nişanlısı Gül Sönmez cenaze töreni boyunca gözyaşı döktü. Ayakta durmakta zorlanan Filiz Özkaynak ile Gül Sönmez’i yakınları teselli etmeye çalıştı. Bilgin Özkaynak da oğlunu son yolculuğuna uğurlarken, dostları tarafından teselli edildi. Kardeşleri ise, cenaze töreninde Demokan Özkaynak’ın fotoğrafını taşıdı.  Kılınan cenaze namazının ardından Demokan Özkaynak’ın cenazesi, Küçükbakkalköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!