Katili bulmak için 5 kilometrekarede kan izi aradılar

Güncelleme Tarihi:

Katili bulmak için 5 kilometrekarede kan izi aradılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2006 12:30

KONYA'da 5 gün önce emekli maaşı için evinde 20 kez bıçaklanarak öldürülen SSK emeklisi 59 yaşındaki Mevlüt Ayaz'ın katil zanlısı iki kişi, iğneyle kuyu kazan polisin olağanüstü çabası ortaya çıkarıldı.

Olay yerinden 300 metre ileriye kadar kan izi tespit eden polis, katilin yaralı olduğunu ve yakın civarda oturduğunu varsayarak 5 kilometrekarelik alanda araştırma başlattı. Tek tek bakılan evlerden birinin önünde bulunan kan örneği, olay yerindeki kanla örtüşünce yapılan baskında yakalanan katil zanlıları suçlarını itiraf etti.

Meram İlçesi Batı Hadimi Mahallesi’nde yalnız yaşadığı evinde öldürülen emekli Mevlüt Ayvaz cinayetini araştıran polis, evin kapı kısmından başlayan kan izlerinin 300 metre boyunca aralıklarla devam ettiğini tespit etti. Polis, kan izlerinin mahallede kurulan pazar yerinde bittiğini belirledi. Kan örneklerinin, öldürülen Ayaz'ın kanından farklı olduğu ortaya çıktı. Kan izlerinin katile ait olabileceğinden hareket eden polis, 5 kilometre çapındaki alanda bütün evlerde araştırma başlattı. Polis, evden çıkıştan itibaren kan izlerinin hep sol tarafta olmasının da katilin sol elinden yaralı olabileceği ihtimalini de gözönünde bulundurdu.

DİKKAT ÇEKMESİN DİYE GECE ARAŞTIRILDI

Katilin evine girmek için kapı kolunu tutacağını ve burada iz bırakacağını düşünen polis, evlerin kapı kolları ve kapı önleri incelemeye alındı. Kurulan 20 kişilik özel ekip, dikkat çekmemek için araştırmayı gece karanlığında projektörlerle gerçekleştirdi. Son derece titiz çalışan polis, araştırma sırasında bulduğu bir yaralının da iş kazası geçirdiğini belirledi. 5 gündür aralıksız çalışan polis, dün gece Ayvaz’ın evine 3 kilometre uzaklıktaki Yenice Mahallesi'nde bir evin önünde kaldırım taşında kan izine rastladı.

KAN ÖRNEĞİ TUTTU

Kan izinden alınan örnekler, olay yerinde bulunan kanla örtüştü. Bunun üzerine önünde kan izi olan derme çatma evle karşısındaki eve aynı anda şok baskın düzenlendi. Birbirleriyle komşu olan ev sahipleri 14 yaşındaki S.K. ile 30 yaşındaki Kadir Kocabaş gözaltına aldı. Şüphelilerden sol elinden yaralı olan S.K. sorguya alındı. Suçunu itiraf eden S.K., ilk ifadesinde, şunları anlattı:

“Mevlüt Ayvaz’ı ilk defa bir alışveriş merkezinde para sayarken görmüştüm. Kocabaş ile evine kadar takip ettik. Birkaç gün sonra emekli maaşını aldığını düşünerek evin arka odasındaki pencereyi sapanla taş atıp kırdık. İçeri girdiğimizde Mevlüt Ayvaz, uyuyordu. Çekmecede 300 YTL bulduk. Paraları alırken adam uyandı. Yanımda bulunan bıçakla boynuna sarıldım. Arbede sırasında sol elim boğazında olduğu için kendi elimi de kestim. Kadir Kocabaş’ın yardımıyla boynundan bıçakladım. Öldüğünden emin olmak için art arda bıçağı sapladım. Öldükten sonra çekmeceleri karıştırıp kaçtık.”

Hırsızlıktan çok sayıda sabıkası olan ve yapıştırıcı madde kokladığı kullandığı anlaşılan S.K. ile hırsızlıktan 18 sabıka kaydı bulunan ve 12 yıllık cezası nedeniyle yattığı cezaevinden bir süre önce tahliye olduğu belirlenen Kadir Kocabaş, sağlık muayenelerinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Şüphelilerin evinde yapılan aramada suç aleti ekmek bıçağı, kurusıkıdan bozma tabanca, gasp edilen paranın 205 YTL’si ile önceden çalındığı belirtilen 3 kol saati, 1 altın yüzük, 1 cep telefonu ve 1 Wolkmen ele geçirildi. 2 şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!