Katili affedeni millet affetmez

Güncelleme Tarihi:

Katili affedeni millet affetmez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 01:28

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın “Dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak” sözleriyle gündeme oturan genel af tartışmasına muhalefetten sert tepki geldi.

Haberin Devamı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Erdoğan’a “Şehitlerin katillerini affedenleri bu millet affetmez” diye seslenirken, MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri “Seçim öncesi genel af kapıda” dedi. Tepkiler şöyle:

SIHHİYE KÖPRÜ ALTINDA ŞİVAN CD’Sİ SATACAK

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Artık Öcalan’a gerek mi kaldı? Onun yapamadığını Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. PKK’nın hayal edemediklerini Erdoğan gerçekleştiriyor. PKK’ya verilen sözler bir bir yerine getiriliyor. Suçlu şehitlerimiz, onları katledenler barış elçileri. Bebek katillerini, şehitlerin katillerini affedenleri bu millet affetmez. Başbakan kalkmış, ‘Şehitlerimiz bir hiç uğruna ölmüyor’ diyor. Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da şehit olanlar bir hiç uğruna mı ölmüştü? Erdoğan için vatan hiçtir, egemenlik hiçtir, Türk milleti hiçtir. Şehitlerimizi hiç olarak gören, şehitlerin koruduğu değerleri yok sayan, Türk milletini ayaklar altına alan ve her günü Türklüğe hakaretle geçiren Erdoğan, bizim nezdimizde de bir hiçtir. Millet sandıkta, teröristlere yataklık yapan, Türkiye’ye ‘terörist’ diyenleri baş konuğu olarak ağırlayan Başbakan’a, Öcalan’ın yanında yer hazırlamakta, en iyi ihtimal Sıhhiye köprüsünün altında İbrahim Tatlıses, Şivan Perver CD’leri satacak bir son için gün saymaktadır.

Haberin Devamı

RÜŞVET-İ KELAM YA DA AF

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri: Başbakan’ın ‘Dağdakilerin indiğini cezaevlerinin boşaldığını 76 milyonun kucaklaştığını göreceğiz’ sözleri PKK/KCK ve bilumum bölücü unsurlar için genel af anlamına gelmektedir. Bu sözler ‘rüşvet-i kelam’ türünden edilmiş sözler değilse, seçim öncesi bir genel affın kapıda olduğu söylenebilir. Önce silahsız sınır dışına çekilmeye karşı çıkan, sonra da çekilmeyi tamamen durduran terör örgütünün silah bırakmasını, terörden vazgeçmesini ve dağdan inmesini beklemek AKP’ye has bir saflık örneği olsa gerek. Diğer yandan Tayyip Erdoğan’ın Barzani’yi selamlarken ‘Kürdistan’ ifadesini kullanması ciddi bir mesajdır. Bu mantığa göre ‘Bağımsız Birleşik Kürdistan’ denilmiş olsa bölge tümüyle rahatlayacak ve çözüm süreci gerçek misyonu olan çözülmeyi tamamlamış olacaktır.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!