Katılamadığı şampiyonanın sembolü Aslı

Güncelleme Tarihi:

Katılamadığı şampiyonanın sembolü Aslı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

Erzurum’daki Konaklı Kayak Merkezi’nde 12 Ocak’ta, milli takıma çağırıldığı için antrenman yaparken geçirdiği kazada hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu, Kuzey Disiplini Dünya Gençler ve 23 yaş altı Kayak Şampiyonası’nın sembolü oldu.

Haberin Devamı

Pazar günü sona erecek şampiyona için Olimpiyat Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen açılış töreninde, Aslı Nemutlu’nun fotoğrafı, “Kalbimizdesin” yazısıyla dev ekrana yansıdı. Törene katılanlar gözyaşlarını tutamazken, milli kayakçımızı, şampiyonaya katılan 37 ülkenin gençleri dakikalarca ayakta alkışladı.

‘Erzurum harika’

Şampiyonanın resmi açılış konuşmasını yapan Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Genel Sekreteri Sarah Lewis de, Erzurum’dan övgüyle bahsedip şunları söyledi: “Muhteşem bir doğası olan, dağlarla çevrili ve göz alabildiğine kadar karla örtülü Erzurum’da, yarışlar için yeni sağlanmış üst düzey imkânlarla beraber, kayaklı koşu, kayakla atlama ve kuzey kombine sporcularının yeteneklerini gösterebilmeleri için en ideal ortam sağlanmıştır. Dilerim ki bu şampiyonaya katılan sporcular başarılı yarışlar, en üst seviye performans ve güzel anılarla Erzurum’dan ayrılırlar.”

Haberin Devamı

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, “Acımız çok büyük. Bu acımızı Aslı’nın anısına yakışır şekilde Dünya Şampiyonası’nı düzenleyerek bir nebze olsun azaltacağız. Aslı şampiyonanın sembolü oldu. Onu hiç bir zaman unutmayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!