Katil tanıdık biri

Güncelleme Tarihi:

Katil tanıdık biri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yalova-Çınarcık yolunda öldürülen Muhittin Okuyan'ın katilini otomobile bırakılan nottaki yazı aydınlatacak. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, ‘‘Kendine ait silahla vurulması, koltuğundan kalkmaması, bir boğuşmanın olmaması katilin tanıdık biri olduğunu gösteriyor’’ dedi.

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan'ın amcasının oğlu Muhittin Okuyan'ın, önceki gün Yalova-Çınarcık yolunda, otomobilinde kalbine sıkılan tek kurşunla öldürülmesi olayı esrarını korurken, cinayeti otomobile bırakılan, ‘‘Yaşar Okyan. Tekdal'ın intikamı sürüyor’’ yazılı nottaki el yazısı aydınlatacak. Katil ya da katillerle, Muhittin Okuyan arasında bir boğuşma olmaması, cinayeti işleyenlerin ‘tanıdık kişi’ olduğunu gündeme getirdi.

Dün Hürriyet'in sorularını yanıtlayan ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, otomobilin içine bırakılan notun, tamamen hedef saptırmaya dönük olduğunu belirtti. Okuyan, olayın siyasi bir yönünün olmadığının kesinlikle ortaya çıktığını da belirterek, ‘‘Bir alacak verecek meselesi gibi görünüyor’’ dedi. Okuyan, olayın hemen akabinde ‘intihar’ şüphesinin de ortaya çıktığını, ancak verilerin bunu doğrulamadığını vurgulayarak şöyle dedi:

‘‘Oğlunun geçmişte bir alacak verecek meselesi olmuş. Hâlâ borçları varmış. Bundan kaynaklanan bir cinayet olabileceği şüphesi hakim oldu. Ancak polis konuyu detayıyla araştırıyor. Kendisine ait bir silahla kalbinden vurulmuş olması, koltuğundan hiç kalkmaması, emniyet kemerini çözmemiş olması, bir boğuşmanın yaşanmaması bizi ilk önce intihar düşüncesine itti. Ancak ortada yalan yanlış yazılmış, olayı saptırmaya matuf bir not var. Bütün bunlar, cinayetin merhumun çok yakından tanıdığı biri tarafından işlenmiş olabileceği şüphesini doğurdu. Çünkü otomobilde ani fren izi olmaması, bir boğuşmanın yaşanmaması ve tek bir atışla kalbinden vurulmuş olması, silahın da sağ koltuğa atılmış olarak bulunması bizde bu şüpheyi uyandırdı. Yanında büyük ihtimalle tanıdık biri vardı ve cinayeti de o işledi.’’

İPUCU NOTTAKİ EL YAZISI

Cinayetle ilgili en önemli ipucunun, otomobilin ön koltuğuna bırakılan çizgili kağıda yazılan not olduğu belirtildi. Güvenlik güçlerinin de, hedef saptırmaya yönelik olduğuna inandığı nottaki el yazısının, cinayeti çözebilecek en önemli delil olduğu kaydedildi. Tükenmez kalem ve büyük harflerle yazılan bu nottaki yazı karekteri incelenirken, aralarında Muhittin Okuyan'ın oğlu Tacettin Okuyan ve bazı yakınlarının bulunduğu 18 kişiye aynı yazı büyük harflerle yazdırıldı ve incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. 9 milimetre çapındaki Kırıkkale marka ruhsatlı tabanca, mermi çekirdeği ve boş kovan de incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Silahın plastik kabza kısmında parmak izi bulunamayacağını hesaplayan uzmanlar tetikteki parmak izi ile Muhittin Okuyan'ın parmak izini laboratuvarda incelemeye aldı. Otomobilin 2 kapısındaki çok sayıda parmak izinin kimlere ait olduğunun araştırıldığı kaydedildi. Bu arada Muhittin Okuyan'ın, oğlu Tacettin'in 80 milyar liralık borcunu ödediği, bazı gayrimenkullerini sattığı belirtildi. Güvenlik güçleri, borçların kime ait olduğunu, gayrimenkullerin kimlere satıldığını da araştırıyor.

SİYASİ YÖNÜ YOK

İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu da, olayın siyasi bir yönü olmadığını açıkladı. Başesgioğlu, ‘‘İnceleme yapan arkadaşlar olayın siyasi bir boyutunun olmadığı kanatine vardılar. Ticari ilişkilerden kaynaklanmış olabileceği belirtiliyor. Bu iddialar araştırılıyor’’ dedi. Başesgioğlu, bırakılan notun, Akın Birdal'ın vurulmasıyla bağlantı kurma çabası olduğunu belirterek, ‘‘Bunu ciddiye almadık’’ dedi.

Yanıt bekleyen sorular

Muhitin Okuyan'ın iki araç tarafından sıkıştırıldığını, Yalova'daki oğlu Tacettin'i cep telefonundan arayıp bildirdiğine yönelik ifadeler neden çelişkili?

Cinayet yerinin cep telefonun kapsama alanı dışında olduğu belirlendi. Okuyan'ın, cep telefonuyla en son kimleri aradığı incelenirken, kapsama alanı alanı dışında kalan 3 kilometrelik mesafede telefonla nasıl konuşarak oğlu Tacettin'e otomobillerin sıkıştırdığını bildirdiği sorusuna yanıt aranıyor.

Muhittin Okuyan'ın otomobili ikinci viteste bırakması, sağ ayağının ise frende olması Doğan marka aracın sıkıştırılmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Ancak güzergâhta hiç bir fren izi bulunamamasına anlam verilemiyor.

Muhittin Okuyan'ın kısa bir süre önce de kendisine 10 milyarlık hayat sigortası yaptırdığı iddiaları da araştırılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!