'Katı askeri vesayet altında bile dershaneler kapatılmadı'

Güncelleme Tarihi:

Katı askeri vesayet altında bile dershaneler kapatılmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2013 14:12

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Fettullah Gülen'in 2004 yılı MGK belgesiyle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, 2004'ün AK Parti Hükümetinin derin bir kuşatma altına alındığı, askeri vesayetin kaskatı uygulandığı bir yıl olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Böyle bir ortamda Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye niteliğinde böyle bir karar almış olabileceğini belirten Metiner, "Peki ama böylesine katı bir askeri vesayet altında dershaneler mi kapatıldı, okullar mı kapatıldı? Yoksa cemaat hizmetlerini 1000 kat mı artırdı? Askeri vesayetin olduğu bir dönemde hükümet direnerek, buraları kapatmamış da şimdi sivil bir ortamda mı 2004 yılında alınan bu tavsiye kararını uygulayıp, dershaneleri kapatacaktır? Bunu iddia etmek çok büyük bir haksızlıktır" dedi.

Metiner, derin kuşatma altındayken, militarist vesayeti püskürten bir hükümeti bugün 2004 yılındaki bir belgeye dayanarak dershaneleri kapattığını söylemenin büyük bir haksızlık olduğunu tekrarlarken, "Bu kardeşlik hukukuyla bağdaşmayan bir değerlendirmedir. Okullarımızda içki falan içilmemektedir; bizim okullarda böyledir, diğer okullarda şöyledir, demek ötekileştirmektir. Ötekileştiren bakış açısını doğru bulmuyorum. Eğitimde büyük bir değişim dönüşüm projesi içindeyiz. Bu yıllara yayılan bir proje. İlla da dershane, diye tutturmak doğru değildir. Umarım cemaat de diline dikkat eder. Biz bu kavganın içinde olmak istemeyiz" diye konuştu.

"BAŞBAKANIN HOCA'YA SAYGISI VAR, CEPHESİ YOK"

Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, 2004 yılı MGK belgesine ilişkin Gülen'in açıklamaları üzerine, Başbakanın her zaman hoca efendiye saygısı olduğunu, hiç bir zaman cephesi olmadığını söyledi.

Dershanelerle ilgili olarak tüm tarafların görüşlerinin alınmaya çalışıldığına dikkat çeken Türkoğlu, "Bunların yüzde 30'u özel okula dönüştürülüyor. Kalan kısmı akademik lise, açık liseye dönüştürme düşüncesi var. Tüm bunları yaparken asıl hedef, öğrencinin dersi derste, okulda öğrenmesi; ek bir kuruma, öğretmene ihtiyaç duymaması; bir başka ifadeyle ezbere dayalı değil; mantığını kavrayarak, kıyas yaparak öğrenebilmesi" dedi.

Ak Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise bu konuda bir değerlendirme yapmak istemediğini, gerekli yanıtı partinin yetkili kurullarının vereceğini söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!