Kasada bekleme dokun geç

Güncelleme Tarihi:

Kasada bekleme dokun geç
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2007 00:00

Uluslararası kart pazarının kalbinin atacağı Cardist Kart Teknolojileri Fuarı ve Zirvesi, 3-5 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Etkinlik, temassız kartlar başta olmak üzere tüke-ticilerin hayatını kolaylaştıracak teknolojilere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kredİ kartı ve kart teknolojilerine bağlı hizmetlerin kullanımında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Türkiye, 3-5 Mayıs tarihleri arasında Bankalararası Kart Merkezi (BKM), VISA ve MasterCard ana sponsorluğunda düzenlenen Cardist Kart Teknolojileri Fuarı ve Zirvesinin ilkine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

50 ülkeden 100’ün üzerinde katılımcıyla gerçekleştirilecek olan fuar kart teknolojileri konusunda ortaya koyulan en son çözümlere ev sahipliği yaparken, konunun uzmanları zirve kapsamında gerçekleştirilecek oturumlarda vizyon ve deneyimlerini paylaşma fırsatı yakalayacaklar.

Bozuk para taşımaya son

Cardist Fuarı’nda sergilenecek yeniliklerin başında MasterCard ve VISA tarafından bir süre önce tanıtılan, tüketicilerin ödeme noktasındaki işlemlerini hızlandıracak temassız kartlar geliyor. Temassız kartlar kredi kartı bilgilerinizi fiziksel bir kart üzerinde değil, küçük bir yonga üzerinde saklayacaklar.
/images/100/0x0/55eac3aef018fbb8f895387d


Bu özel yongayı anahtarlıktan cep telefonuna kadar dilediğiniz bir aksesuarın üzerine yerleştirebileceksiniz. Kasada ödeme yaparken de kredi kartınızı çıkarmak yerine, temassız kartınızı ödeme noktasına yaklaştırıp geçmeniz yeterli olacak.

Bu yöntem sadece ödemelerin çok daha hızlı yapılabilmesini değil, özellikle küçük tutarlı alışverişlerde kullanıcıyı bozuk para taşıma derdinden kurtarmayı ve küçük çaplı alışverişleri de ekonomik kayıt altına almayı da hedefliyor.

AFİŞE BAK SİNEMA BİLETİNİ AL

Fuar ve zirve kapsamında vurgulanacak çözümler, sadece kredi kartlarına yönelik ödeme sistemleriyle de sınırlı değil. Gelişen teknoloji, daha önce düşünemeyeceğiniz bir çok şeyi mümkün hale getiriyor.

Örneğin bu teknolojiler bir sinema afişinin karşısında durarak dilediğiniz filme bilet alabilmenizi, elinizdeki kartla eczaneden içeri girdiğinizde en son hangi ilaçları kullandığınızı veya hangi ilaçlara alerjiniz olduğunu, seyahat acentesinde işlem yaparken öncelikle hangi koltuğu tercih ettiğinizi söyleyebilecek kadar olgunlaşmış durumda.

Örneğin Meksika, 50 milyon vatandaşının sağlık karnelerini akıllı kartlarla değiştirip hem eczanelerdeki işlemlerini kolaylaştırmaya, hem de işlemleri daha kolay kayıt altına alarak büyük oranda zaman ve para tasarrufu sağlamaya hazırlanıyor.

Güvenlik gündemde

Gelişen teknolojiye bağlı olarak ödeme biçimleri çeşitlendikçe, güvenlik konusunun önemi de her geçen gün daha fazla artıyor. Bu konuda geliştirilen teknolojiler de fuarın önemli gündem maddelerinden birini oluşturuyor.

Ülkemizde 2006’dan beri kullanımda olan ve Haziran’da zorunlu hale gelecek Chip&PIN teknolojisi, cep telefonu üzerinden gerçekleştirilen işlemlere resmi ve güvenilir nitelik kazandıran Mobil İmza çözümleri, sahtecilikten korunmaya yönelik fiziksel ve yazılım tabanlı önlemler ve farklı sektörlere özgü uygulamalar, fuarın gündeminde yer alacak diğer konular.

Rakamlarla Türkiye

Türkiye 32 milyon 433 bin kredi kartı ile Avrupa’da üçüncü,

53 milyon 464 bin 57 banka kartı ile ikinci,

16 bin 511 ATM ile Avrupa’da altıncı,

1 milyon 282 bin 658 POS ile beşinci,

Bu kartlarla kullanılan teknoloji ve müşterilere sunulan avantaj ve uygulamalar konusunda dünyada lider.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!